ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ Μ.Ε.

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΑΡΗΣ

ΝΤΑΝΟΠΟΥΛΟΥ – ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΟΛΓΑ

Αγαπητοί γονείς και μαθητές, καλωσορίσατε στη σελίδα του φροντιστηρίου μας. Στόχος μας η καλύτερη δυνατή επικοινωνία μαζί σας και η διαρκής ενημέρωση για όλα όσα αφορούν τη λειτουργία και τις παροχές του φροντιστηρίου μας

Στο Φροντιστήριό μας προετοιμάζουμε τους μελλοντικούς πρωταγωνιστές. Η απόλυτη εξειδίκευσή μας στο χώρο των φιλολογικών και οικονομικών μαθημάτων, καθώς και η πολυετής πείρα μας στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, θέτουν από νωρίς τις βάσεις της επιτυχίας και διευκολύνουν τη δουλειά του υποψηφίου.

Άλλωστε, οι επιτυχίες μιλάνε για εμάς: με εισακτέους στα τμήματα στρατιωτικών σχολών, όπως ΣΣΑΣ Νομικής, ΣΣΑΣ Οικονομικών, ΣΜΥ, στις παραγωγικές σχολές των Αξιωματικών και Αστυφυλάκων ΕΛ.ΑΣ, Πυροσβεστικής, αλλά και στα υψηλής ζήτησης Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας όπως η Νομική, Φιλολογία, Παιδαγωγικά Τμήματα, Αγγλική Φιλολογία, Ψυχολογία και Οικονομικά Τμήματα, αποδεικνύουμε τη σκληρή μας δουλειά.

Το Φροντιστήριό μας άλλωστε είναι και πιστοποιημένο συνεργαζόμενο κέντρο της UNICERT (σύγχρονου Φορέα Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού, πιστοποιημένου από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και διαπιστευμένου από τον Ε.ΣΥ.Δ, τα πιστοποιητικά του οποίου αποτελούν απαραίτητο εφόδιο για προσλήψεις στο ελληνικό δημόσιο και διαγωνισμούς Α.Σ.Ε.Π.), αποκλειστικού αντιπροσώπου του Πανεπιστημίου FREDERICK της Κύπρου ( με έδρα τη Λευκωσία, ενώ σχολές και τμήματα λειτουργούν και στη Λεμεσό), το οποίο προσφέρει στον ελλαδικό χώρο προγράμματα σε πτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο (δια ζώσης – εξ αποστάσεως) ομοταγή με τα ελληνικά ΑΕΙ, αναγνωρισμένα από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ( Διεπιστημονικός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης), με έξι (6) σχολές που καλύπτουν σχεδόν όλο το φάσμα της εκπαίδευσης. Επίσημες γλώσσες του Πανεπιστημίου είναι η Ελληνική και η Αγγλική) για την προώθηση των προγραμμάτων σπουδών του σε πτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο (δια ζώσης και εξ αποστάσεως).

Κατανοώντας ταυτόχρονα την οικονομική συγκυρία, το φροντιστήριο μας στέκεται δίπλα στην ελληνική οικογένεια με αίσθημα ευθύνης, αναπροσαρμόζοντας τα δίδακτρα του στο πνεύμα της κρίσης και υιοθετώντας προνομιακή τιμολογιακή πολιτική για ειδικές ομάδες μαθητών (όπως έκπτωση διδάκτρων για ανέργους, πολύτεκνους, αδέλφια, μαθητές εκτός Βόλου, εγγραφή δύο μαθητών…) και επιβραβεύοντας την αριστεία (έκπτωση σε αριστούχους).

Ως μέλος του Συλλόγου Φροντιστών Μαγνησίας και της ΟΕΦΕ (Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος) συμμετέχουμε κάθε χρόνο στα Πανελλαδικά Διαγωνίσματα Προσομοίωσης για όλες τις τάξεις του Λυκείου. Παράλληλα, μέσω ειδικών διαγνωστικών τεστ εντάσσουμε το μαθητή – τρια σε τμήμα ανάλογα με τις δυνατότητές του. Παρέχουμε οργανωμένο υλικό μέσω προσωπικών σημειώσεων αλλά και εκδόσεων Schooltime. gr ως επιστημονικοί συνεργάτες του site.

ü Ομοιογενή τμήματα

ü Δωρεάν έκτακτες ώρες διδασκαλίας

ü Σύγχρονα εποπτικά μέσα

ü Εβδομαδιαία προγραμματισμένα υποχρεωτικά διαγωνίσματα

ü Συνεχής ενημέρωση γονέων για τις πραγματικές επιδόσεις των παιδιών

Βόλος, Τοπάλη 15 (με Δημητριάδος)

Τηλ. Επικοινωνίας: 2421-0-23227 / 6976796234

Υπεύθυνοι σπουδών: Ιωαννίδης Άρης, Φιλόλογος,

Ντανοπούλου – Ιωαννίδου Όλγα

olgantanopoulou@yahoo.gr.

(Facebook, Iωαννίδης Άρης)

ΣΥΝΗΡΗΜΕΝΑ ΡΗΜΑΤΑ


 

ΡΗΜΑΤΑ ΣΥΝΗΡΗΜΕΝΑ Ή ΠΕΡΙΣΠΩΜΕΝΑ

 Τ φωνηεντόληκτα ῥήματα πο χουν χρονικ χαρακτρα α ε ο συναιρον τ φωνεν ατ στν νεσττα κα τν παρατατικ μ τ κλουθο φωνεν τν (λικν) καταλήξεων κα γι τοτο λγονται συνηρημνα λγονται μως κα περισπμενα, γιατ συνηρημνος τπος τους στ α’ πρσωπο τς ριστικς το νεσττα παρνει περισπωμνη.

Τ συνηρημνα ῥήματα διαιρονται κατ τν χαρακτρα σ τρες τξεις:
1. στν α’ τξη νκουν σα λγουν σ -άω (χαρακτρας α): τιμω-τιμ
2.                       στ β’ τξη νκουν σα λγουν σ -ω (χαρακτρας ε): ποιέω-ποιώ
3.                       στν γ’ τξη νκουν σα λγουν σ -ω (χαρακτρας ο): δηλόω-δηλ
ΠΡΟΣΟΧΗ: Παρατηρήσεις σχετικά με το σχηματισμό των συνηρημένων – περισπώμενων ρημάτων
Η απομνημόνευση των πινάκων που περικλείουν τα συνηρημένα ρήματα θεωρείται αρκετά δύσκολο κι επίπονο για πολλούς μαθητές εγχείρημα. Γι΄ αυτό το λόγο προτείνω ανεπιφύλακτα το σχηματισμό τους, ώστε να αποφεύγονται και λάθη π.χ. τονισμού που η απομνημόνευση δεν μπορεί να αποτρέψει.
Τα βήματα – κινήσεις προκειμένου να σχηματίσουμε τύπους συνηρημένων ρημάτων – οποιασδήποτε κατηγορίας και φωνής – είναι τα εξής:
1. Γράφουμε το ασυναίρετο θέμα του ρήματος (προσοχή, τονίζω το ασυναίρετο θέμα): π.χ ασυναίρετος τύπος του ρήματος ποιέ-ω= ποι είναι το ποιε-  κι όχι το ποι-, του  τιμά-ω = τιμ είναι το τιμα-  κι όχι το τιμ- κ.ο.κ.
2. Προσθέτουμε τις καταλήξεις από το ρήμα λύω – λύομαι, ανάλογα με το ζητούμενο τύπο: π.χ. ας υπόθεσουμε ότι μας ζητούν να σχηματίσουμε την οριστική Ενεστώτα Ενεργητικής Φωνής του ρ. ποιέ-ω= ποι. Γράφουμε 6 φορές το θέμα από τον ασυναίρετο τύπο (όσα είναι και τα πρόσωπα του ρήματος) και στη συνέχεια προσθέτουμε τις καταλήξεις:
ποιε – ω
ποιε- εις
ποιε – ει
ποιε- ομεν
ποιε – ετε
ποιε- ουσι(ν)
3. Α΄ φάση τονισμού (μόνο με οξεία):
α) Αν η λήγουσα της λέξης είναι μακρόχρονη (η,ω,δίφθογγοι), τονίζουμε την παραλήγουσα.
β) Αν η λήγουσα της λέξης είναι βραχύχρονη, τονίζουμε την προπαραλήγουσα
π.χ.  ποιέω (=μακρόχρονη)
ποιέ- εις (=μακρόχρονη)
ποιέει (=μακρόχρονη)
ποιέ- ομεν (=βραχύχρονη)
ποιέ – ετε (=βραχύχρονη)
ποιέ- ουσι(ν)  (=βραχύχρονη)
4. Κάνουμε τη συναίρεση των δύο φωνηέντων ( ή του φωνήεντος με το δίφθογγο)
Ποι[έ– ω] >  ποιω
Ποι[έ- εις] > ποιεις
 Ποι[έ – ει] > ποιεις
Ποι[έ- ο]μεν >  ποιουμεν
Ποι[έ – ε]τε  > ποιειτε
Ποι[έ- ου]σι(ν) >  ποιουσιν
5. Β΄ φάση τονισμού (άλλοτε οξεία, άλλοτε περισπωμένη):
α) Αν τονίζεται το α΄ από τα δύο συναιρούμενα φωνήεντα, βάζουμε περισπωμένη πάνω από τη συλλαβή που προκύπτει από τη συναίρεση.
β) Αν τονίζεται το β΄ από τα δύο συναιρούμενα φωνήεντα, βάζουμε οξεία πάνω από τη συλλαβή που προκύπτει από τη συναίρεση
γ) Αν δεν τονίζεται κανένα από τα δύο συναιρούμενα φωνήεντα, ο τόνος παραμένει όπου κι όπως είναι.
Ποι[-ω] > ποι
ποι[-εις] > ποιες
ποι[-ει] > ποιε
ποι[-ο]μεν >  ποιομεν
ποι[-ε]τε > ποιετε
ποι[-ου]σι > ποιοσι(ν)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου