ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ Μ.Ε.

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΑΡΗΣ

ΝΤΑΝΟΠΟΥΛΟΥ – ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΟΛΓΑ

Αγαπητοί γονείς και μαθητές, καλωσορίσατε στη σελίδα του φροντιστηρίου μας. Στόχος μας η καλύτερη δυνατή επικοινωνία μαζί σας και η διαρκής ενημέρωση για όλα όσα αφορούν τη λειτουργία και τις παροχές του φροντιστηρίου μας

Στο Φροντιστήριό μας προετοιμάζουμε τους μελλοντικούς πρωταγωνιστές. Η απόλυτη εξειδίκευσή μας στο χώρο των φιλολογικών και οικονομικών μαθημάτων, καθώς και η πολυετής πείρα μας στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, θέτουν από νωρίς τις βάσεις της επιτυχίας και διευκολύνουν τη δουλειά του υποψηφίου.

Άλλωστε, οι επιτυχίες μιλάνε για εμάς: με εισακτέους στα τμήματα στρατιωτικών σχολών, όπως ΣΣΑΣ Νομικής, ΣΣΑΣ Οικονομικών, ΣΜΥ, στις παραγωγικές σχολές των Αξιωματικών και Αστυφυλάκων ΕΛ.ΑΣ, Πυροσβεστικής, αλλά και στα υψηλής ζήτησης Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας όπως η Νομική, Φιλολογία, Παιδαγωγικά Τμήματα, Αγγλική Φιλολογία, Ψυχολογία και Οικονομικά Τμήματα, αποδεικνύουμε τη σκληρή μας δουλειά.

Το Φροντιστήριό μας άλλωστε είναι και πιστοποιημένο συνεργαζόμενο κέντρο της UNICERT (σύγχρονου Φορέα Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού, πιστοποιημένου από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και διαπιστευμένου από τον Ε.ΣΥ.Δ, τα πιστοποιητικά του οποίου αποτελούν απαραίτητο εφόδιο για προσλήψεις στο ελληνικό δημόσιο και διαγωνισμούς Α.Σ.Ε.Π.), αποκλειστικού αντιπροσώπου του Πανεπιστημίου FREDERICK της Κύπρου ( με έδρα τη Λευκωσία, ενώ σχολές και τμήματα λειτουργούν και στη Λεμεσό), το οποίο προσφέρει στον ελλαδικό χώρο προγράμματα σε πτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο (δια ζώσης – εξ αποστάσεως) ομοταγή με τα ελληνικά ΑΕΙ, αναγνωρισμένα από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ( Διεπιστημονικός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης), με έξι (6) σχολές που καλύπτουν σχεδόν όλο το φάσμα της εκπαίδευσης. Επίσημες γλώσσες του Πανεπιστημίου είναι η Ελληνική και η Αγγλική) για την προώθηση των προγραμμάτων σπουδών του σε πτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο (δια ζώσης και εξ αποστάσεως).

Κατανοώντας ταυτόχρονα την οικονομική συγκυρία, το φροντιστήριο μας στέκεται δίπλα στην ελληνική οικογένεια με αίσθημα ευθύνης, αναπροσαρμόζοντας τα δίδακτρα του στο πνεύμα της κρίσης και υιοθετώντας προνομιακή τιμολογιακή πολιτική για ειδικές ομάδες μαθητών (όπως έκπτωση διδάκτρων για ανέργους, πολύτεκνους, αδέλφια, μαθητές εκτός Βόλου, εγγραφή δύο μαθητών…) και επιβραβεύοντας την αριστεία (έκπτωση σε αριστούχους).

Ως μέλος του Συλλόγου Φροντιστών Μαγνησίας και της ΟΕΦΕ (Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος) συμμετέχουμε κάθε χρόνο στα Πανελλαδικά Διαγωνίσματα Προσομοίωσης για όλες τις τάξεις του Λυκείου. Παράλληλα, μέσω ειδικών διαγνωστικών τεστ εντάσσουμε το μαθητή – τρια σε τμήμα ανάλογα με τις δυνατότητές του. Παρέχουμε οργανωμένο υλικό μέσω προσωπικών σημειώσεων αλλά και εκδόσεων Schooltime. gr ως επιστημονικοί συνεργάτες του site.

ü Ομοιογενή τμήματα

ü Δωρεάν έκτακτες ώρες διδασκαλίας

ü Σύγχρονα εποπτικά μέσα

ü Εβδομαδιαία προγραμματισμένα υποχρεωτικά διαγωνίσματα

ü Συνεχής ενημέρωση γονέων για τις πραγματικές επιδόσεις των παιδιών

Βόλος, Τοπάλη 15 (με Δημητριάδος)

Τηλ. Επικοινωνίας: 2421-0-23227 / 6976796234

Υπεύθυνοι σπουδών: Ιωαννίδης Άρης, Φιλόλογος,

Ντανοπούλου – Ιωαννίδου Όλγα

olgantanopoulou@yahoo.gr.

(Facebook, Iωαννίδης Άρης)

ΠΗΓΗ ΑΠΑΝΤΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΡΙΑ



σελ. 84-88, Από τη χρεοκοπία στο στρατιωτικό κίνημα στο Γουδί (σελ. 86)

Δημήτριος Γούναρης
Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1867 και σπούδασε Νομική στην Αθήνα, την Γαλλία και την Αγγλία Το 1893 επέστρεψε στην Πάτρα και άσκησε την δικηγορία. (1) Στην πολιτική ζωή εμφανίστηκε το 1902 σαν ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας, προτείνοντας πρωτοποριακά μέτρα για την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας και τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης. (2) Αντιτάχτηκε στην συμφωνία του Ελληνικού κράτους και ομάδας Βρετανών κεφαλαιούχων για την μονοπώληση του εμπορίου της σταφίδας, κάτι που του στοίχησε την επανεκλογή του το 1905. Αναδείχτηκε (3) σε ηγέτη της αντιβενιζελικής παράταξης υπό την σημαία της οποίας εκλέχθηκε βουλευτής το 1910 και το 1912. (4) Το 1920 ίδρυσε το Λαϊκό κόμμα που αποτέλεσε την κύρια έκφραση του αντιβενιζελισμού την περίοδο του μεσοπολέμου. Το 1922 εκλέχθηκε πρωθυπουργός με προεκλογική υπόσχεση τον τερματισμό του πολέμου και την επιστροφή των στρατιωτών στα σπίτια τους. Λάθος χειρισμοί της κυβερνήσεως του επέφεραν την Μικρασιατική καταστροφή και τον ξεριζωμό χιλιάδων Ελλήνων από την Μικρά Ασία. (5) Με το τέλος του πολέμου δικάστηκε για τα γεγονότα αυτά και εκτελέστηκε στο Γουδί το 1922.

Αντλώντας στοιχεία από το παραπάνω κείμενο που σας δίνεται και αξιοποιώντας τις ιστορικές σας γνώσεις, να παρουσιάσετε το ρόλο του Δημητρίου Γούναρη στην πολιτική ζωή της χώρας.

Απάντηση μαθήτριας σε 20λεπτο τεστ
Ο Δημήτριος Γούναρης όπως παρουσιάζεται απ’ τις πληροφορίες του παραθέματος υπήρξε ένας πολιτικός με πρωτοποριακές, ρηξικέλευθες αντιλήψεις για την εποχή του. Ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα το 1902 ως ανεξάρτητος βουλευτής, αντιτάχθηκε σε συμφωνίες της Ελλάδας με την Αγγλία, εκλέχθηκε βουλευτής της αντιβενιζελικής παράταξης το 1910 και το 1912. Υπήρξε ιδρυτής αντιβενιζελικού κόμματος το 1920 κα άσκησε καθήκοντα πρωθυπουργού στον ελληνικό χώρο το 1922. Όπως γνωρίζουμε όμως από τις ιστορικές μας γνώσεις ο Δ. Γούναρης υπήρξε ιδρυτής της ομάδας των Ιαπώνων. Η ομάδα των Ιαπώνων ήταν ένα πολιτικό μόρφωμα που ιδρύθηκε το 1906. Επίκεντρο της κριτική του ήταν η αδυναμία του πολιτικού συστήματος να προσαρμοστεί στις εξελίξεις της κοινωνίας. Ήταν το μοναδικό νέο πολιτικό στοιχείο μέχρι το 1909, που δε μπόρεσε να επιβιώσει και διαλύθηκε το 1908.
Συνδυάζοντας τις πληροφορίες της πηγής πληροφορούμαστε για το ρόλο του Δημητρίου Γούναρη στην πολιτική ζωή της χώρας και συνοπτικά θα μπορούσαμε να πούμε πως ήταν ένας πολιτικός ηγέτης που υποστήριζε τον εκσυγχρονισμό του κράτους και τις καινοτόμες ιδεολογίες. Έπειτα από κάποια χρόνια που ασχολήθηκε ενεργά με την πολιτική και όταν ανέλαβε την εξουσία αποδείχθηκε πως δε μπόρεσε να υλοποιήσει τις επιθυμίες και τις επιδιώξεις του, συμπέρασμα που απορρέει απ’  το γεγονός πως επί των ημερών του προκλήθηκε η Μικρασιατική Καταστροφή. Καταδικάστηκε μάλιστα γι’  αυτό στο Γουδί το 1922.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου