ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ Μ.Ε.

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΑΡΗΣ

ΝΤΑΝΟΠΟΥΛΟΥ – ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΟΛΓΑ

Αγαπητοί γονείς και μαθητές, καλωσορίσατε στη σελίδα του φροντιστηρίου μας. Στόχος μας η καλύτερη δυνατή επικοινωνία μαζί σας και η διαρκής ενημέρωση για όλα όσα αφορούν τη λειτουργία και τις παροχές του φροντιστηρίου μας

Στο Φροντιστήριό μας προετοιμάζουμε τους μελλοντικούς πρωταγωνιστές. Η απόλυτη εξειδίκευσή μας στο χώρο των φιλολογικών και οικονομικών μαθημάτων, καθώς και η πολυετής πείρα μας στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, θέτουν από νωρίς τις βάσεις της επιτυχίας και διευκολύνουν τη δουλειά του υποψηφίου.

Άλλωστε, οι επιτυχίες μιλάνε για εμάς: με εισακτέους στα τμήματα στρατιωτικών σχολών, όπως ΣΣΑΣ Νομικής, ΣΣΑΣ Οικονομικών, ΣΜΥ, στις παραγωγικές σχολές των Αξιωματικών και Αστυφυλάκων ΕΛ.ΑΣ, Πυροσβεστικής, αλλά και στα υψηλής ζήτησης Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας όπως η Νομική, Φιλολογία, Παιδαγωγικά Τμήματα, Αγγλική Φιλολογία, Ψυχολογία και Οικονομικά Τμήματα, αποδεικνύουμε τη σκληρή μας δουλειά.

Το Φροντιστήριό μας άλλωστε είναι και πιστοποιημένο συνεργαζόμενο κέντρο της UNICERT (σύγχρονου Φορέα Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού, πιστοποιημένου από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και διαπιστευμένου από τον Ε.ΣΥ.Δ, τα πιστοποιητικά του οποίου αποτελούν απαραίτητο εφόδιο για προσλήψεις στο ελληνικό δημόσιο και διαγωνισμούς Α.Σ.Ε.Π.), αποκλειστικού αντιπροσώπου του Πανεπιστημίου FREDERICK της Κύπρου ( με έδρα τη Λευκωσία, ενώ σχολές και τμήματα λειτουργούν και στη Λεμεσό), το οποίο προσφέρει στον ελλαδικό χώρο προγράμματα σε πτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο (δια ζώσης – εξ αποστάσεως) ομοταγή με τα ελληνικά ΑΕΙ, αναγνωρισμένα από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ( Διεπιστημονικός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης), με έξι (6) σχολές που καλύπτουν σχεδόν όλο το φάσμα της εκπαίδευσης. Επίσημες γλώσσες του Πανεπιστημίου είναι η Ελληνική και η Αγγλική) για την προώθηση των προγραμμάτων σπουδών του σε πτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο (δια ζώσης και εξ αποστάσεως).

Κατανοώντας ταυτόχρονα την οικονομική συγκυρία, το φροντιστήριο μας στέκεται δίπλα στην ελληνική οικογένεια με αίσθημα ευθύνης, αναπροσαρμόζοντας τα δίδακτρα του στο πνεύμα της κρίσης και υιοθετώντας προνομιακή τιμολογιακή πολιτική για ειδικές ομάδες μαθητών (όπως έκπτωση διδάκτρων για ανέργους, πολύτεκνους, αδέλφια, μαθητές εκτός Βόλου, εγγραφή δύο μαθητών…) και επιβραβεύοντας την αριστεία (έκπτωση σε αριστούχους).

Ως μέλος του Συλλόγου Φροντιστών Μαγνησίας και της ΟΕΦΕ (Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος) συμμετέχουμε κάθε χρόνο στα Πανελλαδικά Διαγωνίσματα Προσομοίωσης για όλες τις τάξεις του Λυκείου. Παράλληλα, μέσω ειδικών διαγνωστικών τεστ εντάσσουμε το μαθητή – τρια σε τμήμα ανάλογα με τις δυνατότητές του. Παρέχουμε οργανωμένο υλικό μέσω προσωπικών σημειώσεων αλλά και εκδόσεων Schooltime. gr ως επιστημονικοί συνεργάτες του site.

ü Ομοιογενή τμήματα

ü Δωρεάν έκτακτες ώρες διδασκαλίας

ü Σύγχρονα εποπτικά μέσα

ü Εβδομαδιαία προγραμματισμένα υποχρεωτικά διαγωνίσματα

ü Συνεχής ενημέρωση γονέων για τις πραγματικές επιδόσεις των παιδιών

Βόλος, Τοπάλη 15 (με Δημητριάδος)

Τηλ. Επικοινωνίας: 2421-0-23227 / 6976796234

Υπεύθυνοι σπουδών: Ιωαννίδης Άρης, Φιλόλογος,

Ντανοπούλου – Ιωαννίδου Όλγα

olgantanopoulou@yahoo.gr.

(Facebook, Iωαννίδης Άρης)

Οι Ρίζες της Γλώσσας



Η ψυχική φθορά, η υποβάθμιση και ο κα­τακερματισμός των αξιών ας μη χαρακτηρίζουν τον άνθρωπο. Και η παρουσία του
στον πλανήτη ας μη θεωρείται τυχαία.
Γ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ


ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΛΑΟΣ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΤΗΝ Ανάγκη να του αναγνωριστούν οι ρίζες του, η ειδοποιός του διαφορά, οι μύθοι και η ποίηση τον, αλλά και που ταυτόχρονα αισθάνεται την ανάγκη να βρίσκεται μαζί με αλλοε­θνείς για να πολεμήσει ισχυρότερα τις διάφορες καταπιέσεις, σε μια τέτοια εποχή, ο Jean d'0rmesson (περιοδικό Figaro) έγραψε ότι η γαλλική γλώσσα είναι θυγατέρα των λατινικών, και πριν απ' όλα των ελληνικών.
Ο ίδιος γράφει ότι θα είναι δύσκολο να σπουδάσετε είτε να μιλήσετε καλά γαλλικά, αν δεν ξέρετε καλά λατινικά και ελληνι­κά. Κινδυνεύουν αυτές οι γλώσσες να γίνουν θύματα ενός συ­στήματος όπου γίνεται μία καταδίκη των κλασικών σπονδών. Όμως αυτές οι γλώσσες δεν είναι απαραίτητες μόνο σε αυτούς που σπουδάζουν φιλολογία και φιλοσοφία · έχουν αξία μορφω­τική, που οι φιλόλογοι και οι επιστήμονες δεν έπαψαν ποτέ να  πιστεύουν.
Μια παιδεία στην οποία η κλασική κουλτούρα δε θα χρησί­μευε για θεμέλιο, θα καταντούσε έρμαιο διαφόρων ανόητων πε­ραστικών Ακόμα χειρότερα, θα έπασχε από απουσία κριτικού πνεύματος. Αν τα ελληνικά και τα λατινικά δεν είναι στη βάση της διδασκα­λίας μας, επιμένει ο d’Ormesson, μην έλθετε αργότερα να κλαί­γεστε για την παρακμή της γαλλικής γλώσσας. Θα είναι τρελό να θέλουμε να υπερασπιστούμε σ' όλο τον κόσμο τη διάδοση των γαλλικών, και να μην υπερασπιστούμε τη διδασκαλία των ελληνικών και των λατινικών. Τα γαλλικά δεν πέσαν από τον ουρανό. Έχουν τις ρίζες τους στον κήπο των τραγικών, των φι­λοσόφων και των Ελλήνων ιστορικών, στους κήπους του Βιργι­λίου, του Τάκιτου, τον Οράτιου. Αν την κόψετε από τις ρίζες της, από αυτές τις ρίζες, η γλώσσα μας θα πεθάνει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου