ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ Μ.Ε.

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΑΡΗΣ

ΝΤΑΝΟΠΟΥΛΟΥ – ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΟΛΓΑ

Αγαπητοί γονείς και μαθητές, καλωσορίσατε στη σελίδα του φροντιστηρίου μας. Στόχος μας η καλύτερη δυνατή επικοινωνία μαζί σας και η διαρκής ενημέρωση για όλα όσα αφορούν τη λειτουργία και τις παροχές του φροντιστηρίου μας

Στο Φροντιστήριό μας προετοιμάζουμε τους μελλοντικούς πρωταγωνιστές. Η απόλυτη εξειδίκευσή μας στο χώρο των φιλολογικών και οικονομικών μαθημάτων, καθώς και η πολυετής πείρα μας στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, θέτουν από νωρίς τις βάσεις της επιτυχίας και διευκολύνουν τη δουλειά του υποψηφίου.

Άλλωστε, οι επιτυχίες μιλάνε για εμάς: με εισακτέους στα τμήματα στρατιωτικών σχολών, όπως ΣΣΑΣ Νομικής, ΣΣΑΣ Οικονομικών, ΣΜΥ, στις παραγωγικές σχολές των Αξιωματικών και Αστυφυλάκων ΕΛ.ΑΣ, Πυροσβεστικής, αλλά και στα υψηλής ζήτησης Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας όπως η Νομική, Φιλολογία, Παιδαγωγικά Τμήματα, Αγγλική Φιλολογία, Ψυχολογία και Οικονομικά Τμήματα, αποδεικνύουμε τη σκληρή μας δουλειά.

Το Φροντιστήριό μας άλλωστε είναι και πιστοποιημένο συνεργαζόμενο κέντρο της UNICERT (σύγχρονου Φορέα Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού, πιστοποιημένου από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και διαπιστευμένου από τον Ε.ΣΥ.Δ, τα πιστοποιητικά του οποίου αποτελούν απαραίτητο εφόδιο για προσλήψεις στο ελληνικό δημόσιο και διαγωνισμούς Α.Σ.Ε.Π.), αποκλειστικού αντιπροσώπου του Πανεπιστημίου FREDERICK της Κύπρου ( με έδρα τη Λευκωσία, ενώ σχολές και τμήματα λειτουργούν και στη Λεμεσό), το οποίο προσφέρει στον ελλαδικό χώρο προγράμματα σε πτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο (δια ζώσης – εξ αποστάσεως) ομοταγή με τα ελληνικά ΑΕΙ, αναγνωρισμένα από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ( Διεπιστημονικός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης), με έξι (6) σχολές που καλύπτουν σχεδόν όλο το φάσμα της εκπαίδευσης. Επίσημες γλώσσες του Πανεπιστημίου είναι η Ελληνική και η Αγγλική) για την προώθηση των προγραμμάτων σπουδών του σε πτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο (δια ζώσης και εξ αποστάσεως).

Κατανοώντας ταυτόχρονα την οικονομική συγκυρία, το φροντιστήριο μας στέκεται δίπλα στην ελληνική οικογένεια με αίσθημα ευθύνης, αναπροσαρμόζοντας τα δίδακτρα του στο πνεύμα της κρίσης και υιοθετώντας προνομιακή τιμολογιακή πολιτική για ειδικές ομάδες μαθητών (όπως έκπτωση διδάκτρων για ανέργους, πολύτεκνους, αδέλφια, μαθητές εκτός Βόλου, εγγραφή δύο μαθητών…) και επιβραβεύοντας την αριστεία (έκπτωση σε αριστούχους).

Ως μέλος του Συλλόγου Φροντιστών Μαγνησίας και της ΟΕΦΕ (Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος) συμμετέχουμε κάθε χρόνο στα Πανελλαδικά Διαγωνίσματα Προσομοίωσης για όλες τις τάξεις του Λυκείου. Παράλληλα, μέσω ειδικών διαγνωστικών τεστ εντάσσουμε το μαθητή – τρια σε τμήμα ανάλογα με τις δυνατότητές του. Παρέχουμε οργανωμένο υλικό μέσω προσωπικών σημειώσεων αλλά και εκδόσεων Schooltime. gr ως επιστημονικοί συνεργάτες του site.

ü Ομοιογενή τμήματα

ü Δωρεάν έκτακτες ώρες διδασκαλίας

ü Σύγχρονα εποπτικά μέσα

ü Εβδομαδιαία προγραμματισμένα υποχρεωτικά διαγωνίσματα

ü Συνεχής ενημέρωση γονέων για τις πραγματικές επιδόσεις των παιδιών

Βόλος, Τοπάλη 15 (με Δημητριάδος)

Τηλ. Επικοινωνίας: 2421-0-23227 / 6976796234

Υπεύθυνοι σπουδών: Ιωαννίδης Άρης, Φιλόλογος,

Ντανοπούλου – Ιωαννίδου Όλγα

olgantanopoulou@yahoo.gr.

(Facebook, Iωαννίδης Άρης)

Δίνω πανελλήνιες!!!


Δίνω πανελλήνιες!!!


Η Δούκισσα Νομικού γράφει:

“…Φτου.. Πάλι δεν χτύπησε το ξυπνητήρι στην ώρα του… Ή μήπως με πήρε ο ύπνος…; Έχω δύο ώρες για να κάνω την επανάληψη. Θα προλάβω…; Πφφ! Και νυστάζω κιόλας… Άσε που το στομάχι μου με πονάει τόσο πολύ που δεν με αφήνει να συγκεντρωθώ … Ίσως εάν έτρωγα κάτι να περνούσε… Μπα. Δεν πάει τίποτα κάτω.”

Τα χέρια ιδρώνουν, το στόμα στεγνώνει, τα χείλη ξεραίνονται. Το μυαλό προσπαθεί να θυμηθεί όλα τα κεφάλαια του βιβλίου ταυτόχρονα. Μάταια όμως. Οι ηθοποιοί αυτό το ονομάζουν “σεντόνι”. Το μυαλό δεν λειτουργεί, σαν να τα ξέχασε όλα, σαν να τα διέγραψε ηθελημενα. Στη σκέψη αυτή, η καρδιά αρχίζει και χτυπάει πιο γρήγορα, πιο δυνατά. Το μέτωπο ιδρώνει, οι ανάσες γίνονται μικρές, κοφτές.

 

“… Και τι θα κάνω τώρα…;”

Παίρνω μια βαθιά ανάσα. Μπαίνω στο ντουζ και αφήνω το νερό να τρέξει πάνω μου. Προσπαθώ να κάνω ένα restart στον εγκέφαλο. Αρχίζω να σκέφτομαι άσχετα πράγματα, τραγουδάω για να χαλαρώσω. Η ώρα πήγε 6:30 .

 

“Μα καλά τι ώρα ξύπνησα…; Ή μάλλον τι ώρα κοιμήθηκα…; Άραγε κοιμήθηκα καθόλου…;”

 

Βγαίνω από το μπάνιο και ξαναμπαίνω στο δωμάτιο μου. Το πάτωμα είναι γεμάτο με τετράδια και σημειώσεις. Σχεδόν κάτω από το κρεβάτι είναι οι σημειώσεις με τα SOS θέματα αλλά και με εκείνα που δεν τα είχα μάθει τελείως καλά. Αρχίζω και ρίχνω μια τελευταία ματιά.

 

“Ναι, τα θυμάμαι. Αυτά διάβαζα όλο το βράδυ…” Κατεβαίνω στην κουζίνα και τρώω πρωινό. Αργά. Χωρίς πανικό. “Ε, εντάξει το πόδι μου κουνιέται νευρικά κάτω από το τραπέζι, αλλά τι να κάνω…; Δεν είμαι και αναίσθητη!!! Δίνω πανελλήνιες!!!

 

Τόσες αναμνήσεις, τόσα συναισθήματα. Δεν πέρασαν πολλά χρόνια από τότε που έδινα και εγώ πανελλήνιες… Σας καταλαβαίνω και σας νιώθω απόλυτα…

Γι’ αυτό ακριβώς θέλησα σήμερα να μοιραστώ μαζί σας τα 5 tips που με βοήθησαν πολύ…

 

Ξεκινάμε!!!

1.      Πάρα πολύ βασικό είναι να τρώτε σωστά… Μην πάτε ποτέ να γράψετε με άδειο στομάχι… Είναι σίγουρο αφενός ότι θα σας πιάσει μια λιγούρα που δεν θα σας αφήσει να συγκεντρωθείτε και αφετέρου το μυαλό δεν μπορεί να λειτουργήσει. Υπάρχουν μάλιστα κάποιες τροφές που βοηθούν τη μνήμη! Προσωπικά, έπαιρνα βασιλικό πολτό από το φαρμακείο! Δεν έχει ωραία γεύση αλλά αξίζει!

2.      Επίσης, πολύ σημαντικό είναι να κοιμάστε σωστά! Μην πηγαίνετε στις εξετάσεις σερί … Ο εγκέφαλος σας κάποια στιγμή θα σας προδώσει!

3.      Βάλτε πρόγραμμα στη μελέτη σας. Γράψτε σε ένα φύλλο χαρτί το πρόγραμμα των εξετάσεων και σημειώστε τα μαθήματα που είστε περισσότερο αδύναμοι. Αυτά ξεκινήστε να τα μελετάτε νωρίτερα ή παράλληλα με τα μαθήματα στα οποία τα πηγαίνετε αρκετά καλά! Extra Tip: Αυτό που με είχε βοηθήσει ιδιαίτερα ήταν να βάζω ένα “πρόγραμμα διαβάσματος” για την κάθε μέρα ξεχωριστά. Για παράδειγμα… Αν κάποια μέρα δεν είχα εξετάσεις, ξυπνούσα στις 8. Από τις 9 μέχρι τις 12 διάβαζα αυτό το κεφάλαιο. Από τις 12:30 μέχρι τις 14:00 το άλλο κεφάλαιο. Μετά διάλειμμα για φαγητό και πάει λέγοντας… (Ναι ήμουν φυτουκλάκι!!!!)

4.      Να διαβάζετε συγκεντρωμένοι, με κλειστά κινητά, τηλεοράσεις, facebook και twitter. Είναι κρίμα να χασομέρατε. Το χρόνο που θα γλιτώσετε θα τον αξιοποιήσετε για να κάνετε μια επιπλέον επανάληψη ή για να διαβάσετε το επόμενο μάθημα ή κάποιο μάθημα που σας δυσκολεύει. Ή ακόμη για να πάτε μια βόλτα να ξελαμπικάρει το μυαλό! Γιατί ναι, χρειάζεται και αυτό!

5.      Και το πιο βασικό… Να μην έχετε άγχος. Ξέρω ακούγεται ακατόρθωτο, εάν όμως συγκεντρωθείτε και πιστέψετε στον εαυτό σας θα τα καταφέρετε. Το άγχος είναι ο χειρότερος μας εχθρός.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου