ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ Μ.Ε.

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΑΡΗΣ

ΝΤΑΝΟΠΟΥΛΟΥ – ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΟΛΓΑ

Αγαπητοί γονείς και μαθητές, καλωσορίσατε στη σελίδα του φροντιστηρίου μας. Στόχος μας η καλύτερη δυνατή επικοινωνία μαζί σας και η διαρκής ενημέρωση για όλα όσα αφορούν τη λειτουργία και τις παροχές του φροντιστηρίου μας

Στο Φροντιστήριό μας προετοιμάζουμε τους μελλοντικούς πρωταγωνιστές. Η απόλυτη εξειδίκευσή μας στο χώρο των φιλολογικών και οικονομικών μαθημάτων, καθώς και η πολυετής πείρα μας στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, θέτουν από νωρίς τις βάσεις της επιτυχίας και διευκολύνουν τη δουλειά του υποψηφίου.

Άλλωστε, οι επιτυχίες μιλάνε για εμάς: με εισακτέους στα τμήματα στρατιωτικών σχολών, όπως ΣΣΑΣ Νομικής, ΣΣΑΣ Οικονομικών, ΣΜΥ, στις παραγωγικές σχολές των Αξιωματικών και Αστυφυλάκων ΕΛ.ΑΣ, Πυροσβεστικής, αλλά και στα υψηλής ζήτησης Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας όπως η Νομική, Φιλολογία, Παιδαγωγικά Τμήματα, Αγγλική Φιλολογία, Ψυχολογία και Οικονομικά Τμήματα, αποδεικνύουμε τη σκληρή μας δουλειά.

Το Φροντιστήριό μας άλλωστε είναι και πιστοποιημένο συνεργαζόμενο κέντρο της UNICERT (σύγχρονου Φορέα Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού, πιστοποιημένου από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και διαπιστευμένου από τον Ε.ΣΥ.Δ, τα πιστοποιητικά του οποίου αποτελούν απαραίτητο εφόδιο για προσλήψεις στο ελληνικό δημόσιο και διαγωνισμούς Α.Σ.Ε.Π.), αποκλειστικού αντιπροσώπου του Πανεπιστημίου FREDERICK της Κύπρου ( με έδρα τη Λευκωσία, ενώ σχολές και τμήματα λειτουργούν και στη Λεμεσό), το οποίο προσφέρει στον ελλαδικό χώρο προγράμματα σε πτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο (δια ζώσης – εξ αποστάσεως) ομοταγή με τα ελληνικά ΑΕΙ, αναγνωρισμένα από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ( Διεπιστημονικός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης), με έξι (6) σχολές που καλύπτουν σχεδόν όλο το φάσμα της εκπαίδευσης. Επίσημες γλώσσες του Πανεπιστημίου είναι η Ελληνική και η Αγγλική) για την προώθηση των προγραμμάτων σπουδών του σε πτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο (δια ζώσης και εξ αποστάσεως).

Κατανοώντας ταυτόχρονα την οικονομική συγκυρία, το φροντιστήριο μας στέκεται δίπλα στην ελληνική οικογένεια με αίσθημα ευθύνης, αναπροσαρμόζοντας τα δίδακτρα του στο πνεύμα της κρίσης και υιοθετώντας προνομιακή τιμολογιακή πολιτική για ειδικές ομάδες μαθητών (όπως έκπτωση διδάκτρων για ανέργους, πολύτεκνους, αδέλφια, μαθητές εκτός Βόλου, εγγραφή δύο μαθητών…) και επιβραβεύοντας την αριστεία (έκπτωση σε αριστούχους).

Ως μέλος του Συλλόγου Φροντιστών Μαγνησίας και της ΟΕΦΕ (Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος) συμμετέχουμε κάθε χρόνο στα Πανελλαδικά Διαγωνίσματα Προσομοίωσης για όλες τις τάξεις του Λυκείου. Παράλληλα, μέσω ειδικών διαγνωστικών τεστ εντάσσουμε το μαθητή – τρια σε τμήμα ανάλογα με τις δυνατότητές του. Παρέχουμε οργανωμένο υλικό μέσω προσωπικών σημειώσεων αλλά και εκδόσεων Schooltime. gr ως επιστημονικοί συνεργάτες του site.

ü Ομοιογενή τμήματα

ü Δωρεάν έκτακτες ώρες διδασκαλίας

ü Σύγχρονα εποπτικά μέσα

ü Εβδομαδιαία προγραμματισμένα υποχρεωτικά διαγωνίσματα

ü Συνεχής ενημέρωση γονέων για τις πραγματικές επιδόσεις των παιδιών

Βόλος, Τοπάλη 15 (με Δημητριάδος)

Τηλ. Επικοινωνίας: 2421-0-23227 / 6976796234

Υπεύθυνοι σπουδών: Ιωαννίδης Άρης, Φιλόλογος,

Ντανοπούλου – Ιωαννίδου Όλγα

olgantanopoulou@yahoo.gr.

(Facebook, Iωαννίδης Άρης)

ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΙ


ΟΝΟΜΑΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΙ:

 

 

ΟΜΟΙΟΠΤΩΤΟΙ:

                  i.επιθετικός προσδιορισμός: α) είναι επίθετο (ή ό,τι ισοδυναμεί με αυτό) που βρίσκεται ανάμεσα στο άρθρο και το ουσιαστικό ( άρθρο + επίθετο + ουσιαστικό), β) δίνει σταθερή και μόνιμη ιδιότητα στο ουσιαστικό που προσδιορίζει, γ) είναι ουσιαστικό που δηλώνει ηλικία, επάγγελμα, ιδιότητα και προσδιορίζει τις λέξεις: νρ, γυν, νθρωπος

                  ii.κατηγορηματικός προσδιορισμός: α) είναι επίθετο (ή ό,τι ισοδυναμεί με αυτό) που ΔΕ βρίσκεται ανάμεσα στο άρθρο και το ουσιαστικό ( επίθετο + άρθρο + ουσιαστικό), β) είναι οι λέξεις: κρος, μσος, σχατος (=τελευταίος), πς, πας, σμπας, λος, καστος (=ο καθένας), ατς (=ο ίδιος) καμνος

                  iii.παράθεση: α) είναι ουσιαστικό που δίνει ένα γνώρισμα στη λέξη που προσδιορίζει, β) μεταφράζεται με το «που είναι…», γ) νοηματικά μεταβαίνουμε από το Ειδικό στο Γενικό (Ε- Γ)

                  iv.επεξήγηση: α) είναι ουσιαστικό που επεξηγεί τη λέξη που προσδιορίζει, β) μεταφράζεται με το «δηλαδή…», γ) νοηματικά μεταβαίνουμε από το Γενικό στο Ειδικό (Γ- Ε)

 

 

Ετερόπτωτοι ονοματικοί προσδιορισμοί:

1. Γενική:

            􀀱 γενική διαιρετική: δηλώνει το σύνολο από το οποίο ξεχωρίζουμε ένα μέρος:  τις τῶν ἀνθρώπων

            􀀱 γενική κτητική: δηλώνει τον ιδιοκτήτη κάποιου πράγματος:  ἀσπίς Ἀχιλλέως

            􀀱 γενική συγκριτική: προσδιορίζει επίθετα ή επιρρήματα συγκριτικού βαθμού ή λέξεις που δείχνουν συγκριση (διπλάσιος κ.λπ)

            􀀱 γενική υποκειμενική: αν η λέξη που προσδιόριζε ήταν ρήμα (δηλαδή αν μετατρέψουμε το όνομα που προσδιορίζει η γενική σε ρήμα), τότε από αυτή τη γενική θα «έβγαινε» το υποκείμενο του ρήματος

            􀀱 γενική αντικειμενικη: αν η λέξη που προσδιόριζε ήταν ρήμα (δηλαδή αν μετατρέψουμε το όνομα που προσδιορίζει η γενική σε ρήμα), τότε από αυτή τη γενική θα «έβγαινε» το αντικείμενο του ρήματος

            􀀱 γενική της αξίας: δηλώνει την αξία της λέξης που προσδιορίζει:  ἀγρός ἄξιος ταλάντου

            􀀱 γενική της ύλης: δηλώνει την ύλη από την οποία είναι κατασκευασμένο κάτι

            􀀱 γενική του περιεχομένου: δηλώνει το περιεχόμενο της λέξης που προσδιορίζει

            􀀱 γενική του δημιουργού: δηλώνει το δημιουργό:  νόμοι Λυκούργου

            􀀱 γενική της ιδιότητας: δηλώνει ηλικία, ή μέγεθος (φυσικό, πνευματικό, ηθικό):  ἀνήρ μεγάλης σοφίας

            􀀱 γενική της αιτίας: δηλώνει την αιτία λόγω της οποίαςισχύει αυτό που λέει η λέξη που προσδιορίζει. Μεταφράζεται «εξ αιτίας+γενική». Προσδιορίζει τις λέξεις: αἴτιος,  ἀναίτιος,  ἔνοχος,  ἀθῷος,  ὑπόδικος,  ὑπόλογος,  ὑπεύθυνος,  χαρά,  οργή, φόβος,  λύπη: ἔνοχος δειλίας,  λύπη θανάτου,  αἴτιος  κλοπῆς

                        2. Δοτική:

            􀀱 δοτική αντικειμενική: προσδιορίζει τα: ἐχθρός,φίλος,  σύμμαχος,  ὅμοιος,  ἀνόμοιος,  σύμφωνος,  ὑπηρέτης,  ἀκόλουθος,  ἑπόμενος,  εὔνους,  κακόνους,  εὐμενής,  δυσμενής,  ὑπήκοος,  ἁρμόδιος,  οἰκεῖος,  πολέμιος κ.ά.

            􀀱 δοτική της αναφοράς: μεταφράζεται «ως προς…»: γίγνου εὐγενής τῳ τρόπῳ  (=  γίνε ευγενικός ως προς τους τρόπους σου)

            3. Αιτιατική της αναφοράς: είναι συνήθως οι λέξεις: τό γένος,  τό πλῆθος,  τό ὄνομα,  τό εὖρος,  τό ὕψος,  τό βάθος,  τήν φύσιν,  τό μῆκος,  τό μέγεθος,  τά πάντα,  τό εἶδος.  Μεταφράζεται «ως προς …»: Ἰόλη ἐστί καλή τήν φύσιν (= η Ιόλη είναι καλή ως προς τη φύση της)

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου