ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ Μ.Ε.

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΑΡΗΣ

ΝΤΑΝΟΠΟΥΛΟΥ – ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΟΛΓΑ

Αγαπητοί γονείς και μαθητές, καλωσορίσατε στη σελίδα του φροντιστηρίου μας. Στόχος μας η καλύτερη δυνατή επικοινωνία μαζί σας και η διαρκής ενημέρωση για όλα όσα αφορούν τη λειτουργία και τις παροχές του φροντιστηρίου μας

Στο Φροντιστήριό μας προετοιμάζουμε τους μελλοντικούς πρωταγωνιστές. Η απόλυτη εξειδίκευσή μας στο χώρο των φιλολογικών και οικονομικών μαθημάτων, καθώς και η πολυετής πείρα μας στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, θέτουν από νωρίς τις βάσεις της επιτυχίας και διευκολύνουν τη δουλειά του υποψηφίου.

Άλλωστε, οι επιτυχίες μιλάνε για εμάς: με εισακτέους στα τμήματα στρατιωτικών σχολών, όπως ΣΣΑΣ Νομικής, ΣΣΑΣ Οικονομικών, ΣΜΥ, στις παραγωγικές σχολές των Αξιωματικών και Αστυφυλάκων ΕΛ.ΑΣ, Πυροσβεστικής, αλλά και στα υψηλής ζήτησης Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας όπως η Νομική, Φιλολογία, Παιδαγωγικά Τμήματα, Αγγλική Φιλολογία, Ψυχολογία και Οικονομικά Τμήματα, αποδεικνύουμε τη σκληρή μας δουλειά.

Το Φροντιστήριό μας άλλωστε είναι και πιστοποιημένο συνεργαζόμενο κέντρο της UNICERT (σύγχρονου Φορέα Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού, πιστοποιημένου από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και διαπιστευμένου από τον Ε.ΣΥ.Δ, τα πιστοποιητικά του οποίου αποτελούν απαραίτητο εφόδιο για προσλήψεις στο ελληνικό δημόσιο και διαγωνισμούς Α.Σ.Ε.Π.), αποκλειστικού αντιπροσώπου του Πανεπιστημίου FREDERICK της Κύπρου ( με έδρα τη Λευκωσία, ενώ σχολές και τμήματα λειτουργούν και στη Λεμεσό), το οποίο προσφέρει στον ελλαδικό χώρο προγράμματα σε πτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο (δια ζώσης – εξ αποστάσεως) ομοταγή με τα ελληνικά ΑΕΙ, αναγνωρισμένα από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ( Διεπιστημονικός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης), με έξι (6) σχολές που καλύπτουν σχεδόν όλο το φάσμα της εκπαίδευσης. Επίσημες γλώσσες του Πανεπιστημίου είναι η Ελληνική και η Αγγλική) για την προώθηση των προγραμμάτων σπουδών του σε πτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο (δια ζώσης και εξ αποστάσεως).

Κατανοώντας ταυτόχρονα την οικονομική συγκυρία, το φροντιστήριο μας στέκεται δίπλα στην ελληνική οικογένεια με αίσθημα ευθύνης, αναπροσαρμόζοντας τα δίδακτρα του στο πνεύμα της κρίσης και υιοθετώντας προνομιακή τιμολογιακή πολιτική για ειδικές ομάδες μαθητών (όπως έκπτωση διδάκτρων για ανέργους, πολύτεκνους, αδέλφια, μαθητές εκτός Βόλου, εγγραφή δύο μαθητών…) και επιβραβεύοντας την αριστεία (έκπτωση σε αριστούχους).

Ως μέλος του Συλλόγου Φροντιστών Μαγνησίας και της ΟΕΦΕ (Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος) συμμετέχουμε κάθε χρόνο στα Πανελλαδικά Διαγωνίσματα Προσομοίωσης για όλες τις τάξεις του Λυκείου. Παράλληλα, μέσω ειδικών διαγνωστικών τεστ εντάσσουμε το μαθητή – τρια σε τμήμα ανάλογα με τις δυνατότητές του. Παρέχουμε οργανωμένο υλικό μέσω προσωπικών σημειώσεων αλλά και εκδόσεων Schooltime. gr ως επιστημονικοί συνεργάτες του site.

ü Ομοιογενή τμήματα

ü Δωρεάν έκτακτες ώρες διδασκαλίας

ü Σύγχρονα εποπτικά μέσα

ü Εβδομαδιαία προγραμματισμένα υποχρεωτικά διαγωνίσματα

ü Συνεχής ενημέρωση γονέων για τις πραγματικές επιδόσεις των παιδιών

Βόλος, Τοπάλη 15 (με Δημητριάδος)

Τηλ. Επικοινωνίας: 2421-0-23227 / 6976796234

Υπεύθυνοι σπουδών: Ιωαννίδης Άρης, Φιλόλογος,

Ντανοπούλου – Ιωαννίδου Όλγα

olgantanopoulou@yahoo.gr.

(Facebook, Iωαννίδης Άρης)

ΕΙΔΗ ΜΕΤΟΧΩΝ


 

ΕΙΔΗ  ΜΕΤΟΧΩΝ:

Επιρρηματικές μετοχές:

            1. τροπική: δηλώνει τρόπο (πώς;). Μεταφράζεται με το: -οντας / με το να / χωρίς να + το ρήμα από το οποίο παράγεται η μτχ

            2. χρονική: δηλώνει χρόνο (πότε;). Μεταφράζεται με το: όταν / αφού / ενώ + ρήμα

            3. αιτιολογική: δηλώνει αιτία (γιατί;). Μεταφράζεται με το: επειδή / αφού / εφόσον + ρήμα

            4. τελική: δηλώνει σκοπό. Μεταφράζεται με το: για να + ρήμα

            5. υποθετική: δηλώνει προϋπόθεση. Μεταφράζεται με το: αν + ρήμα.

            6. εναντιωματική: δηλώνει έννοια αντίθετη από αυτό που λέει το ρήμα. Μεταφράζεται με το: αν και / μολονοτι + ρήμα

 

Επιθετική μτχ.: συνήθως έχει άρθρο και λειτουργεί ως Υποκ., Αντικ., Κατηγορ. Μεταφράζεται με το: αυτός που / που / ο οποίος + ρήμα

Κατηγορηματική μτχ.: Μεταφράζεται με το: να /ότι / που + ρήμα. Εξαρτάται από ρήματα συνδετικά, γνωστικά, αισθητικά, έναρξης, λήξης, δείξης, καρτερίας, κόπου, ελέγχου, αγγελίας, μνήμης, λήθης. Είναι πάντα συνημμένη (αναφέρεται στο Υποκ. / Αντικ. του ρήματος)

Σύνταξη μετοχής: Η μετοχή παράγεται από ρήμα και τη συντάσσουμε όπως και το ρήμα (δηλ. βρίσκουμε Υποκ. Αντικ. ή Κατηγορούμενο)

            􀂙Το υποκ. της μτχ βρίσκεται στο ίδιο γένος, αριθμό και πτώση με τη μτχ

            􀂙Όταν το υποκ της μτχ έχει ΚΑΙ άλλη συντακτική θέση μέσα στην πρόταση, η μτχ ονομάζεται ΣΥΝΗΜΜΕΝΗ

            􀂙Όταν το υποκ της μτχ ΔΕΝ έχει άλλη συντακτική θέση μέσα στην πρόταση, η μτχ ονομάζεται ΑΠΟΛΥΤΗ (μόνο οι επιρρηματικές, σε γενική ή αιτιατική πτώση συνήθως).

 

ΕΙΔΗ  ΑΠΑΡΕΜΦΑΤΩΝ:

Τα απαρέμφατα είναι 2 ειδών:

Όταν το υποκείμενο του απαρεμφάτου είναι το ίδιο με το υποκείμενο του ρήματος (ταυτοπροσωπία) μπαίνει σε ονομαστική

Όταν το υποκείμενο του απαρεμφάτου είναι διαφορετικό από το υποκείμενο του ρήματος (ετεροπροσωπία) μπαίνει σε αιτιατική

Στην απρόσωπη σύνταξη (τό Υποκείμενο του απρόσωπου ρήματος είναι πάντα απαρέμφατο) έχουμε πάντα ετεροπροσωπία το Υποκείμενο του απαρεμφάτου μπαίνει σε αιτιατική)

 

 Παρατακτική – υποτακτική σύνδεση

Παρατακτικά, δηλαδή όμοιους όρους (υποκείμενο+υποκείμενο) ή προτάσεις (κύρια + κύρια ή δευτερεύουσα + δευτερεύουσα ΙΔΙΟΥ είδους), συνδέουν οι σύνδεσμοι:  μέν,  δέ,  ἀλλά,  μέντοι,  μήν,  ἀλλά μήν,  καί μήν,  οὐ μήν ἀλλά,  ὅμως,  καίτοι (αντιθετικοί).  Τε,  καί,  οὔτε,  μήτε,  οὐδέ,  μηδέ  (συμπλεκτικοί).  Ἤ,  ἤτοι,  (διαζευκτικοί).  Γάρ,  άρα,  δή,  οὖν,  τοίνυν,  οὔκουν,  οὐκοῦν,  τοιγάρτοι,  τοιγαροῦν (συμπερασματικοί)

Υποτακτικά,  δηλαδή  μια κύρια με μία δευτερεύουσα,  συνδέουν  οι υποτακτικοί  σύνδεσμοι και οι ερωτηματικές  και αναφορικές  αντωνυμίες και επιρρήματα (􀃆  εισάγουν  τη δευτερεύουσα πρόταση)   

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου