ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ Μ.Ε.

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΑΡΗΣ

ΝΤΑΝΟΠΟΥΛΟΥ – ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΟΛΓΑ

Αγαπητοί γονείς και μαθητές, καλωσορίσατε στη σελίδα του φροντιστηρίου μας. Στόχος μας η καλύτερη δυνατή επικοινωνία μαζί σας και η διαρκής ενημέρωση για όλα όσα αφορούν τη λειτουργία και τις παροχές του φροντιστηρίου μας

Στο Φροντιστήριό μας προετοιμάζουμε τους μελλοντικούς πρωταγωνιστές. Η απόλυτη εξειδίκευσή μας στο χώρο των φιλολογικών και οικονομικών μαθημάτων, καθώς και η πολυετής πείρα μας στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, θέτουν από νωρίς τις βάσεις της επιτυχίας και διευκολύνουν τη δουλειά του υποψηφίου.

Άλλωστε, οι επιτυχίες μιλάνε για εμάς: με εισακτέους στα τμήματα στρατιωτικών σχολών, όπως ΣΣΑΣ Νομικής, ΣΣΑΣ Οικονομικών, ΣΜΥ, στις παραγωγικές σχολές των Αξιωματικών και Αστυφυλάκων ΕΛ.ΑΣ, Πυροσβεστικής, αλλά και στα υψηλής ζήτησης Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας όπως η Νομική, Φιλολογία, Παιδαγωγικά Τμήματα, Αγγλική Φιλολογία, Ψυχολογία και Οικονομικά Τμήματα, αποδεικνύουμε τη σκληρή μας δουλειά.

Το Φροντιστήριό μας άλλωστε είναι και πιστοποιημένο συνεργαζόμενο κέντρο της UNICERT (σύγχρονου Φορέα Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού, πιστοποιημένου από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και διαπιστευμένου από τον Ε.ΣΥ.Δ, τα πιστοποιητικά του οποίου αποτελούν απαραίτητο εφόδιο για προσλήψεις στο ελληνικό δημόσιο και διαγωνισμούς Α.Σ.Ε.Π.), αποκλειστικού αντιπροσώπου του Πανεπιστημίου FREDERICK της Κύπρου ( με έδρα τη Λευκωσία, ενώ σχολές και τμήματα λειτουργούν και στη Λεμεσό), το οποίο προσφέρει στον ελλαδικό χώρο προγράμματα σε πτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο (δια ζώσης – εξ αποστάσεως) ομοταγή με τα ελληνικά ΑΕΙ, αναγνωρισμένα από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ( Διεπιστημονικός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης), με έξι (6) σχολές που καλύπτουν σχεδόν όλο το φάσμα της εκπαίδευσης. Επίσημες γλώσσες του Πανεπιστημίου είναι η Ελληνική και η Αγγλική) για την προώθηση των προγραμμάτων σπουδών του σε πτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο (δια ζώσης και εξ αποστάσεως).

Κατανοώντας ταυτόχρονα την οικονομική συγκυρία, το φροντιστήριο μας στέκεται δίπλα στην ελληνική οικογένεια με αίσθημα ευθύνης, αναπροσαρμόζοντας τα δίδακτρα του στο πνεύμα της κρίσης και υιοθετώντας προνομιακή τιμολογιακή πολιτική για ειδικές ομάδες μαθητών (όπως έκπτωση διδάκτρων για ανέργους, πολύτεκνους, αδέλφια, μαθητές εκτός Βόλου, εγγραφή δύο μαθητών…) και επιβραβεύοντας την αριστεία (έκπτωση σε αριστούχους).

Ως μέλος του Συλλόγου Φροντιστών Μαγνησίας και της ΟΕΦΕ (Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος) συμμετέχουμε κάθε χρόνο στα Πανελλαδικά Διαγωνίσματα Προσομοίωσης για όλες τις τάξεις του Λυκείου. Παράλληλα, μέσω ειδικών διαγνωστικών τεστ εντάσσουμε το μαθητή – τρια σε τμήμα ανάλογα με τις δυνατότητές του. Παρέχουμε οργανωμένο υλικό μέσω προσωπικών σημειώσεων αλλά και εκδόσεων Schooltime. gr ως επιστημονικοί συνεργάτες του site.

ü Ομοιογενή τμήματα

ü Δωρεάν έκτακτες ώρες διδασκαλίας

ü Σύγχρονα εποπτικά μέσα

ü Εβδομαδιαία προγραμματισμένα υποχρεωτικά διαγωνίσματα

ü Συνεχής ενημέρωση γονέων για τις πραγματικές επιδόσεις των παιδιών

Βόλος, Τοπάλη 15 (με Δημητριάδος)

Τηλ. Επικοινωνίας: 2421-0-23227 / 6976796234

Υπεύθυνοι σπουδών: Ιωαννίδης Άρης, Φιλόλογος,

Ντανοπούλου – Ιωαννίδου Όλγα

olgantanopoulou@yahoo.gr.

(Facebook, Iωαννίδης Άρης)

Η επανάληψη ειναι μητέρα της μάθησης

Η καλή οργάνωση του χρόνου και η ταξινόμηση της μελέτης των μαθημάτων δρουν ως αγχολυτικό χάπι, το οποίο καταπολεμεί την αβεβαιότητα, τονώνει την αυτοπεποίθηση και βοηθάει στην κατανόηση της ύλης. Για να βοηθήσω δε στην εφαρμογή τους, παραθέτω ορισμένους κανόνες.
Α. ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ
 • Οι ψυχολόγοι συνιστούν την πρωινή μελέτη για τα θεωρητικά μαθήματα: το απόγευμα για επαναλήψεις ή διάβασμα μαθημάτων χωρίς πολλές λεπτομέρειες και το βράδυ λένε ότι η κριτική σκέψη είναι περισσότερο αναπτυγμένη.
 • Το άκουσμα μουσικής βοηθάει, όταν είναι σε χαμηλή ένταση και χωρίς στίχους.
 • Η διατροφή να’ ναι πλήρης με μικρά γεύματα. Μετά το γεύμα ακολουθεί η πέψη⋅ γι’ αυτό η λειτουργία του εγκεφάλου δεν είναι στην πλήρη απόδοσή της. Χαλαρώστε λοιπόν μετά το γεύμα, το οποίο δεν πρέπει να είναι ποτέ βαρύ.
 • Μικρές γυμναστικές αερόβιες ασκήσεις βοηθάνε στην οξυγόνωση του νου.
 • Η μελέτη τη νύχτα στη διάρκεια των μικρών ωρών, δε συνιστάται.
 • Επτά ώρες ύπνου είναι απαραίτητες για να ξεκουραστεί το σώμα και το μυαλό ενός νέου ανθρώπου.
 • Μισής ώρας ύπνος στη διάρκεια της ημέρας τονώνει το νου και αναζωογονεί το σώμα.
 • Φροντίστε, ώστε ο χώρος να’ ναι φωτεινός και το γραφείο απαλλαγμένο από περιττά αντικείμενα ή βιβλία, που δεν χρησιμοποιείτε.
 • Στο γραφείο δεν θα υπάρχει τηλεόραση, Η/Υ, κινητό ή σταθερό τηλέφωνο.

Β. ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
 • Δείτε τον όγκο των μαθημάτων, που έχετε να διαβάσετε.
 • Ξεχωρίστε τα μαθήματα, στα οποία αισθάνεστε πιο αδύναμοι.
 • Επιμερίστε τον υπόλοιπο χρόνο μέχρι τις εξετάσεις σε διάβασμα κατά μάθημα.Αφήστε και κάποιες μέρες, που πιθανόν να χαθούν εξαιτίας εξωγενών παραγόντων, ασθένεια, κακοκεφιά, ερωτική απογοήτευση, γενικά απρόβλεπτα προβλήματα κλπ.
 • Κάντε ένα προσωπικό εβδομαδιαίο πρόγραμμα μελέτης με καθημερινό υπνάκο μισής ώρας μόνο.
 • Κάθε βράδυ της προηγούμενης μέρας ξαναελέγξτε τις υποχρεώσεις της επομένης.
Γ. ΤΡΟΠΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ
 • Επικεντρώστε την προσοχή σας σ’ αυτά, που διαβάζετε, εξοβελίζοντας όλα αυτά που δεν έχουν σχέση με το στόχο σας: την κατανόηση !
 • Διαβάζετε πάντα με μολύβι και χαρτί και όταν συναντάτε δυσκολίες μην προχωράτε πιο κάτω. Επιμείνετε, δείτε τι είναι αυτό, που σας εμποδίζει στο να αντιληφθείτε. Αν πάλι οι δυσκολίες παραμένουν και είναι ανυπέρβλητες να τις σημειώνετε σ’ ένα τετράδιο, ώστε να τις μεταφέρετε στους καθηγητές που σας βοηθάνε.
 • Μελετήστε πολύ καλά τη θεωρία (θεωρήματα) λύστε τις εφαρμογές του βιβλίου και προχωρήστε στην επίλυση των ασκήσεων, των υποδειγματικά λυμένων και μετά άλλων, πιθανόν αυτών, που σας έχουν υποδείξει οι καθηγητές σας.
 • Η επανάληψη δεν μπορεί να’ ναι επιλεκτική. Κρατάτε μικρές σημειώσεις κατά μάθημα στα κύρια σημεία, ώστε να τις χρησιμοποιήσετε στη γρήγορη επανάληψη κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.
 • Οι αδύναμοι μαθητές δεν καταπιάνονται ποτέ με δύσκολες ασκήσεις. Διαβάζουν πολύ καλά τη θεωρία και λύνουν τις υποδειγματικά λυμένες ασκήσεις.
 • Οι μαθητές, που έχουν πρόβλημα συγκέντρωσης, εφαρμόζουν το πρόγραμμα «Πιλότος μαχητικού αεροσκάφους». Διαβάζουν μισή ώρα εντατικά και μετά κάνουν δέκα λεπτά διάλειμμα. Αμέσως μετά ξανακάθονται για μισή ώρα, συνεχίζοντας το διάβασμα. Στο τέλος ξανακάνουν διάλειμμα δέκα λεπτών. Ξεκινούν το τρίτο μισάωρο και μετά είκοσι λεπτά διάλειμμα.
 • Όταν τελειώνετε τη μελέτη ενός μαθήματος καθαρίστε το γραφείο σας από τα βιβλία του και τακτοποιήστε αυτά του νέου μαθήματος.
 • Στα θεωρητικά μαθήματα συνιστάται μελέτη δια της μεθόδου της επανάκαμψης. Μελετάτε ένα κομμάτι σήμερα, το κατανοείτε και την επόμενη φορά πριν να συνεχίσετε παρακάτω ξαναδιαβάζετε το προηγούμενο και μετά προχωράτε στη μελέτη της παρακάτω ύλης. Την τρίτη φορά θα ξαναδιαβάσετε τα δύο προηγούμενα και μετά θα προχωρήσετε στη μελέτη των επόμενων σελίδων κ.ο.κ.
Καλό κουράγιο, καλή μελέτη και οι καθηγητές θα είναι δίπλα σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου