ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ Μ.Ε.

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΑΡΗΣ

ΝΤΑΝΟΠΟΥΛΟΥ – ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΟΛΓΑ

Αγαπητοί γονείς και μαθητές, καλωσορίσατε στη σελίδα του φροντιστηρίου μας. Στόχος μας η καλύτερη δυνατή επικοινωνία μαζί σας και η διαρκής ενημέρωση για όλα όσα αφορούν τη λειτουργία και τις παροχές του φροντιστηρίου μας

Στο Φροντιστήριό μας προετοιμάζουμε τους μελλοντικούς πρωταγωνιστές. Η απόλυτη εξειδίκευσή μας στο χώρο των φιλολογικών και οικονομικών μαθημάτων, καθώς και η πολυετής πείρα μας στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, θέτουν από νωρίς τις βάσεις της επιτυχίας και διευκολύνουν τη δουλειά του υποψηφίου.

Άλλωστε, οι επιτυχίες μιλάνε για εμάς: με εισακτέους στα τμήματα στρατιωτικών σχολών, όπως ΣΣΑΣ Νομικής, ΣΣΑΣ Οικονομικών, ΣΜΥ, στις παραγωγικές σχολές των Αξιωματικών και Αστυφυλάκων ΕΛ.ΑΣ, Πυροσβεστικής, αλλά και στα υψηλής ζήτησης Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας όπως η Νομική, Φιλολογία, Παιδαγωγικά Τμήματα, Αγγλική Φιλολογία, Ψυχολογία και Οικονομικά Τμήματα, αποδεικνύουμε τη σκληρή μας δουλειά.

Το Φροντιστήριό μας άλλωστε είναι και πιστοποιημένο συνεργαζόμενο κέντρο της UNICERT (σύγχρονου Φορέα Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού, πιστοποιημένου από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και διαπιστευμένου από τον Ε.ΣΥ.Δ, τα πιστοποιητικά του οποίου αποτελούν απαραίτητο εφόδιο για προσλήψεις στο ελληνικό δημόσιο και διαγωνισμούς Α.Σ.Ε.Π.), αποκλειστικού αντιπροσώπου του Πανεπιστημίου FREDERICK της Κύπρου ( με έδρα τη Λευκωσία, ενώ σχολές και τμήματα λειτουργούν και στη Λεμεσό), το οποίο προσφέρει στον ελλαδικό χώρο προγράμματα σε πτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο (δια ζώσης – εξ αποστάσεως) ομοταγή με τα ελληνικά ΑΕΙ, αναγνωρισμένα από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ( Διεπιστημονικός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης), με έξι (6) σχολές που καλύπτουν σχεδόν όλο το φάσμα της εκπαίδευσης. Επίσημες γλώσσες του Πανεπιστημίου είναι η Ελληνική και η Αγγλική) για την προώθηση των προγραμμάτων σπουδών του σε πτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο (δια ζώσης και εξ αποστάσεως).

Κατανοώντας ταυτόχρονα την οικονομική συγκυρία, το φροντιστήριο μας στέκεται δίπλα στην ελληνική οικογένεια με αίσθημα ευθύνης, αναπροσαρμόζοντας τα δίδακτρα του στο πνεύμα της κρίσης και υιοθετώντας προνομιακή τιμολογιακή πολιτική για ειδικές ομάδες μαθητών (όπως έκπτωση διδάκτρων για ανέργους, πολύτεκνους, αδέλφια, μαθητές εκτός Βόλου, εγγραφή δύο μαθητών…) και επιβραβεύοντας την αριστεία (έκπτωση σε αριστούχους).

Ως μέλος του Συλλόγου Φροντιστών Μαγνησίας και της ΟΕΦΕ (Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος) συμμετέχουμε κάθε χρόνο στα Πανελλαδικά Διαγωνίσματα Προσομοίωσης για όλες τις τάξεις του Λυκείου. Παράλληλα, μέσω ειδικών διαγνωστικών τεστ εντάσσουμε το μαθητή – τρια σε τμήμα ανάλογα με τις δυνατότητές του. Παρέχουμε οργανωμένο υλικό μέσω προσωπικών σημειώσεων αλλά και εκδόσεων Schooltime. gr ως επιστημονικοί συνεργάτες του site.

ü Ομοιογενή τμήματα

ü Δωρεάν έκτακτες ώρες διδασκαλίας

ü Σύγχρονα εποπτικά μέσα

ü Εβδομαδιαία προγραμματισμένα υποχρεωτικά διαγωνίσματα

ü Συνεχής ενημέρωση γονέων για τις πραγματικές επιδόσεις των παιδιών

Βόλος, Τοπάλη 15 (με Δημητριάδος)

Τηλ. Επικοινωνίας: 2421-0-23227 / 6976796234

Υπεύθυνοι σπουδών: Ιωαννίδης Άρης, Φιλόλογος,

Ντανοπούλου – Ιωαννίδου Όλγα

olgantanopoulou@yahoo.gr.

(Facebook, Iωαννίδης Άρης)

Νέοι τρόποι μελέτης για τις Πανελλαδικές


Απο τον Ντάβαρη Αθανάσιο, υπεύθυνο στο Εργαστήρι Έξυπνης Μάθησης

Αγαπητοί αναγνώστες σήμερα θα κάνουμε μια εξαίρεση και δεν θα αναφερθούμε στην καθημερινή μελέτη των μαθητών Δημοτικού και Γυμνασίου, αλλά στον τρόπο μελέτης των υποψηφίων των Πανελλαδικών εξετάσεων, όπου και φέτος, υπήρξαν μαθητές που ενώ ήταν πολύ καλά διαβασμένοι, απέδωσαν κατώτερα των προσδοκιών.  Για τους υποψηφίους Θεωρητικής και Τεχνολογικής κατεύθυνσης, ένας από τους λόγους των μέτριων επιδόσεων, είναι ο εσφαλμένος τρόπος απομνημόνευσης στα θεωρητικά μαθήματα, όπως η Ιστορία, η Λογοτεχνία, και οι Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Ας μιλήσουμε λοιπόν σήμερα, εντελώς ενδεικτικά, για ορισμένα λάθη στον τρόπο μελέτης της Ιστορίας κατεύθυνσης, για να γνωρίζουν από νωρίς  τα παιδιά σας (Α – Β  Λυκείου)  τα σωστά μονοπάτια που οδηγούν στην επιτυχία στις επερχόμενες εξετάσεις. 

Το μάθημα της Ιστορίας κατεύθυνσης αποτελεί έναν διαρκή πονοκέφαλο για τους περισσότερους υποψηφίους, οι οποίοι σταδιακά εξαντλούνται, προσπαθώντας όλη τη χρονιά να αποστηθίζουν, και   φτάνουν στην περίοδο των εξετάσεων κυριολεκτικά εξουθενωμένοι και καταβεβλημένοι, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αποδώσουν όσο μπορούν. 

Το λάθος δεν βρίσκεται στην επιθυμία για  αποστήθιση (η οποία δυστυχώς είναι απαραίτητη), αλλά στον τρόπο με τον οποίο φτάνουν εκεί. Η μεγάλη πλειοψηφία των μαθητών, ξεκινούν  από το ειδικό προς το γενικό, δηλαδή από τη λεπτομέρεια στην παράγραφο και έπειτα στη σελίδα. Οι υπόλοιποι συνήθως ακολουθούν την αντίστροφη πορεία, από το γενικό στο ειδικό, δηλαδή από τη σελίδα, στην παράγραφο και μετά στη λεπτομέρεια. Και οι δύο αυτές μέθοδοι, είναι κουραστικές, με αμφίβολα αποτελέσματα. 
Ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος, είναι η μελέτη με μια μικτή στρατηγική, όπου οι πορείες από το ειδικό στο γενικό και από το γενικό στο ειδικό εναλλάσσονται, ανάλογα πάντα με το στυλ μελέτης και επεξεργασίας πληροφοριών που ταιριάζει στον κάθε υποψήφιο. 

Υπάρχουν λοιπόν νέες, πρωτοποριακές και έξυπνες στρατηγικές κατανόησης, απομνημόνευσης και αποστήθισης που αυξάνουν σημαντικά τις πιθανότητές του υποψηφίου για επιτυχία στις Πανελλήνιες εξετάσεις, στα θεωρητικά του μαθήματα.

Έχοντας γνώση των δυσκολιών που συναντούν οι υποψήφιοι φοιτητές Θεωρητικής και Τεχνολογικής κατεύθυνσης , το Εργαστήρι Έξυπνης Μάθησης  και το Φιλολογικό  & Οικονομικό Φροντιστήριο Ιωαννίδης Άρης - Ιωαννίδου  Όλγα, ενώνουν τις δυνάμεις τους και προσφέρουν στον υποψήφιο φοιτητή όλες αυτές  τις νέες στρατηγικές κατανόησης και απομνημόνευσης ξεχωριστά για κάθε  μάθημα θεωρητικής φύσης.  
Το εγχείρημα αποτελεί κάτι νέο για την πόλη μας αλλά και σε επίπεδο Θεσσαλίας, προσφέροντας στους υποψηφίους  ένα μεγάλο πλεονέκτημα στην προσπάθεια τους να γράψουν όσο γίνεται καλύτερα στις Πανελλαδικές εξετάσεις.  Αξίζει τον κόπο να επισκεφτείτε το εξειδικευμένο μας blog  www.mnimiexams.blogspot.gr , όπου οι μαθητές Α και Β  Λυκείου μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για ένα δωρεάν σεμινάριο στρατηγικών απομνημόνευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου