ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ Μ.Ε.

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΑΡΗΣ

ΝΤΑΝΟΠΟΥΛΟΥ – ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΟΛΓΑ

Αγαπητοί γονείς και μαθητές, καλωσορίσατε στη σελίδα του φροντιστηρίου μας. Στόχος μας η καλύτερη δυνατή επικοινωνία μαζί σας και η διαρκής ενημέρωση για όλα όσα αφορούν τη λειτουργία και τις παροχές του φροντιστηρίου μας

Στο Φροντιστήριό μας προετοιμάζουμε τους μελλοντικούς πρωταγωνιστές. Η απόλυτη εξειδίκευσή μας στο χώρο των φιλολογικών και οικονομικών μαθημάτων, καθώς και η πολυετής πείρα μας στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, θέτουν από νωρίς τις βάσεις της επιτυχίας και διευκολύνουν τη δουλειά του υποψηφίου.

Άλλωστε, οι επιτυχίες μιλάνε για εμάς: με εισακτέους στα τμήματα στρατιωτικών σχολών, όπως ΣΣΑΣ Νομικής, ΣΣΑΣ Οικονομικών, ΣΜΥ, στις παραγωγικές σχολές των Αξιωματικών και Αστυφυλάκων ΕΛ.ΑΣ, Πυροσβεστικής, αλλά και στα υψηλής ζήτησης Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας όπως η Νομική, Φιλολογία, Παιδαγωγικά Τμήματα, Αγγλική Φιλολογία, Ψυχολογία και Οικονομικά Τμήματα, αποδεικνύουμε τη σκληρή μας δουλειά.

Το Φροντιστήριό μας άλλωστε είναι και πιστοποιημένο συνεργαζόμενο κέντρο της UNICERT (σύγχρονου Φορέα Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού, πιστοποιημένου από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και διαπιστευμένου από τον Ε.ΣΥ.Δ, τα πιστοποιητικά του οποίου αποτελούν απαραίτητο εφόδιο για προσλήψεις στο ελληνικό δημόσιο και διαγωνισμούς Α.Σ.Ε.Π.), αποκλειστικού αντιπροσώπου του Πανεπιστημίου FREDERICK της Κύπρου ( με έδρα τη Λευκωσία, ενώ σχολές και τμήματα λειτουργούν και στη Λεμεσό), το οποίο προσφέρει στον ελλαδικό χώρο προγράμματα σε πτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο (δια ζώσης – εξ αποστάσεως) ομοταγή με τα ελληνικά ΑΕΙ, αναγνωρισμένα από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ( Διεπιστημονικός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης), με έξι (6) σχολές που καλύπτουν σχεδόν όλο το φάσμα της εκπαίδευσης. Επίσημες γλώσσες του Πανεπιστημίου είναι η Ελληνική και η Αγγλική) για την προώθηση των προγραμμάτων σπουδών του σε πτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο (δια ζώσης και εξ αποστάσεως).

Κατανοώντας ταυτόχρονα την οικονομική συγκυρία, το φροντιστήριο μας στέκεται δίπλα στην ελληνική οικογένεια με αίσθημα ευθύνης, αναπροσαρμόζοντας τα δίδακτρα του στο πνεύμα της κρίσης και υιοθετώντας προνομιακή τιμολογιακή πολιτική για ειδικές ομάδες μαθητών (όπως έκπτωση διδάκτρων για ανέργους, πολύτεκνους, αδέλφια, μαθητές εκτός Βόλου, εγγραφή δύο μαθητών…) και επιβραβεύοντας την αριστεία (έκπτωση σε αριστούχους).

Ως μέλος του Συλλόγου Φροντιστών Μαγνησίας και της ΟΕΦΕ (Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος) συμμετέχουμε κάθε χρόνο στα Πανελλαδικά Διαγωνίσματα Προσομοίωσης για όλες τις τάξεις του Λυκείου. Παράλληλα, μέσω ειδικών διαγνωστικών τεστ εντάσσουμε το μαθητή – τρια σε τμήμα ανάλογα με τις δυνατότητές του. Παρέχουμε οργανωμένο υλικό μέσω προσωπικών σημειώσεων αλλά και εκδόσεων Schooltime. gr ως επιστημονικοί συνεργάτες του site.

ü Ομοιογενή τμήματα

ü Δωρεάν έκτακτες ώρες διδασκαλίας

ü Σύγχρονα εποπτικά μέσα

ü Εβδομαδιαία προγραμματισμένα υποχρεωτικά διαγωνίσματα

ü Συνεχής ενημέρωση γονέων για τις πραγματικές επιδόσεις των παιδιών

Βόλος, Τοπάλη 15 (με Δημητριάδος)

Τηλ. Επικοινωνίας: 2421-0-23227 / 6976796234

Υπεύθυνοι σπουδών: Ιωαννίδης Άρης, Φιλόλογος,

Ντανοπούλου – Ιωαννίδου Όλγα

olgantanopoulou@yahoo.gr.

(Facebook, Iωαννίδης Άρης)

Δυο σκέψεις... για τον «Κρητικό» του Δ. ΣολωμούΔυο σκέψεις... για τον «Κρητικό»  του Δ. Σολωμού

Δύο κόσμοι συνιστούν το σκηνικό μέσα στο οποίο κινείται ο ήρωας στον «Κρητικό»· ο γήινος και ο υπεραισθητός. Συνεκτικό δεσμό και των δύο αποτελεί η αέναη προσπάθεια του ήρωα να υπερασπίσει τα ιδανικά του, όπως η ελευθερία, η αγνότητα, ο έρωτας, η πατρίδα και να κατανοήσει τις βαθύτερες αξίες της ανθρώπινης ύπαρξης και τελικά να τελειωθεί ηθικά. Αν και το ποίημα γράφεται με αφορμή ένα ιστορικό γεγονός, τους αγώνες των κρητικών εναντίον των Τούρκων στη διάρκεια της τριετίας 1822 – 1824, το θέμα αυτό αποτελεί μια πρόφαση κι ένα προπέτασμα πίσω από το οποίο ο ποιητής υποβάλλει βαθύτερους μεταφυσικούς προβληματισμούς.
            Αξίζει να παρατηρήσουμε από την αρχή ότι σ’ ολόκληρη τη ζωή του κεντρικού ήρωα υπάρχει μια ποιότητα που δεν έχει να κάνει με την επιδίωξη εφήμερων και υλικών αγαθών αλλά ανώτερων ιδανικών. Υπερασπίζεται με πάθος και αυταπάρνηση την πατρίδα του, για να τη δει ελεύθερη, προσηλώνεται στην στη διαφύλαξη των μελών της οικογένειάς του και, όταν δεν το καταφέρνει, προσπαθεί να σώσει μέσα στο τρικυμισμένο πέλαγος την αγαπημένη του, που είναι η προσωποποίηση του αγνού έρωτα. Μπορεί να μην τα πετυχαίνει όλα αυτά, χωρίς να το καταλάβει όμως καταφέρνει κάτι ανώτερο· να διαφυλάξει την ψυχή του αμόλυντη, να ξεπεράσει τα τρωτά σημεία της ανθρώπινης φύσης και να είναι έτοιμος να επικοινωνήσει με το θείο.
            Μέσα στα νερά της θάλασσας θα αναβαπτιστεί. Το όραμα της Φεγγαροντυμένης του δείχνει το δρόμο. Μπορεί το δάκρυ που τρέχει από τα μάτια της να είναι οιωνός ότι ο επίγειος αγώνας του να σώσει την αγαπημένη του, δε θα στεφθεί με επιτυχία, η συνολική του προσπάθεια όμως άξιζε τον κόπο. Η παρουσία της φεγγοβόλας οπτασίας αίρει τον ήρωα και τον μεταφέρει στον κόσμο ανάμεσα στο επίγειο και υπερκόσμιο. Όλα έχουν αλλάξει, αφού ο παλαίμαχος της Κρήτης και της ζωής αρχίζει να αναθυμάται στοιχεία από μια άλλη ζωή. Κάθε προσπάθεια του όμως να την τοποθετήσει χρονικά πέφτει στο κενό. Η Φεγγαροντυμένη κλίνει το κεφάλι της προς αυτόν, ένας ανεκδιήγητος ήχος ακούγεται και δημιουργείται το κατάλληλο σκηνικό για την ηθική εξαΰλωση του ήρωα, για τη μεταρσίωσή του από τα τρωτά και ανθρώπινα. Δεν είναι πλέον ένας άνθρωπος με τα κοινά μέτρα και σταθμά, είναι φορέας της απόλυτης αλήθειας που την κέρδισε με τον αγώνα του για ηθική καταξίωση, είναι ένα επίλεκτος της ζωής, αδιάφορο αυτού ή κάποιου άλλου κόσμου. Μπορεί, όταν βλέπει, ότι παρασυρμένος από τις οπτασίες και τα οράματα ξαστόχησε να σώσει τη ζωή της κορασιάς, να απογοητεύεται, την ώρα της τελικής κρίσης όμως αυτή θα τον περιμένει, τραγουδώντας με χαρούμενη φωνή έξω από τη θύρα του Παράδεισου να τον υποδεχτεί. Το ταξίδι του θα λάβει τέλος τότε με την καλύτερη επισφράγιση· ο ίδιος θα γίνει σύμβολο της απόλυτης πνευματικής και ηθικής ολοκλήρωσης.   

Θεσσαλονίκη 12/9/04
Όλγας Γ. Παλαιοχωρινού
Φιλόλογου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου