ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ Μ.Ε.

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΑΡΗΣ

ΝΤΑΝΟΠΟΥΛΟΥ – ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΟΛΓΑ

Αγαπητοί γονείς και μαθητές, καλωσορίσατε στη σελίδα του φροντιστηρίου μας. Στόχος μας η καλύτερη δυνατή επικοινωνία μαζί σας και η διαρκής ενημέρωση για όλα όσα αφορούν τη λειτουργία και τις παροχές του φροντιστηρίου μας

Στο Φροντιστήριό μας προετοιμάζουμε τους μελλοντικούς πρωταγωνιστές. Η απόλυτη εξειδίκευσή μας στο χώρο των φιλολογικών και οικονομικών μαθημάτων, καθώς και η πολυετής πείρα μας στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, θέτουν από νωρίς τις βάσεις της επιτυχίας και διευκολύνουν τη δουλειά του υποψηφίου.

Άλλωστε, οι επιτυχίες μιλάνε για εμάς: με εισακτέους στα τμήματα στρατιωτικών σχολών, όπως ΣΣΑΣ Νομικής, ΣΣΑΣ Οικονομικών, ΣΜΥ, στις παραγωγικές σχολές των Αξιωματικών και Αστυφυλάκων ΕΛ.ΑΣ, Πυροσβεστικής, αλλά και στα υψηλής ζήτησης Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας όπως η Νομική, Φιλολογία, Παιδαγωγικά Τμήματα, Αγγλική Φιλολογία, Ψυχολογία και Οικονομικά Τμήματα, αποδεικνύουμε τη σκληρή μας δουλειά.

Το Φροντιστήριό μας άλλωστε είναι και πιστοποιημένο συνεργαζόμενο κέντρο της UNICERT (σύγχρονου Φορέα Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού, πιστοποιημένου από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και διαπιστευμένου από τον Ε.ΣΥ.Δ, τα πιστοποιητικά του οποίου αποτελούν απαραίτητο εφόδιο για προσλήψεις στο ελληνικό δημόσιο και διαγωνισμούς Α.Σ.Ε.Π.), αποκλειστικού αντιπροσώπου του Πανεπιστημίου FREDERICK της Κύπρου ( με έδρα τη Λευκωσία, ενώ σχολές και τμήματα λειτουργούν και στη Λεμεσό), το οποίο προσφέρει στον ελλαδικό χώρο προγράμματα σε πτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο (δια ζώσης – εξ αποστάσεως) ομοταγή με τα ελληνικά ΑΕΙ, αναγνωρισμένα από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ( Διεπιστημονικός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης), με έξι (6) σχολές που καλύπτουν σχεδόν όλο το φάσμα της εκπαίδευσης. Επίσημες γλώσσες του Πανεπιστημίου είναι η Ελληνική και η Αγγλική) για την προώθηση των προγραμμάτων σπουδών του σε πτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο (δια ζώσης και εξ αποστάσεως).

Κατανοώντας ταυτόχρονα την οικονομική συγκυρία, το φροντιστήριο μας στέκεται δίπλα στην ελληνική οικογένεια με αίσθημα ευθύνης, αναπροσαρμόζοντας τα δίδακτρα του στο πνεύμα της κρίσης και υιοθετώντας προνομιακή τιμολογιακή πολιτική για ειδικές ομάδες μαθητών (όπως έκπτωση διδάκτρων για ανέργους, πολύτεκνους, αδέλφια, μαθητές εκτός Βόλου, εγγραφή δύο μαθητών…) και επιβραβεύοντας την αριστεία (έκπτωση σε αριστούχους).

Ως μέλος του Συλλόγου Φροντιστών Μαγνησίας και της ΟΕΦΕ (Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος) συμμετέχουμε κάθε χρόνο στα Πανελλαδικά Διαγωνίσματα Προσομοίωσης για όλες τις τάξεις του Λυκείου. Παράλληλα, μέσω ειδικών διαγνωστικών τεστ εντάσσουμε το μαθητή – τρια σε τμήμα ανάλογα με τις δυνατότητές του. Παρέχουμε οργανωμένο υλικό μέσω προσωπικών σημειώσεων αλλά και εκδόσεων Schooltime. gr ως επιστημονικοί συνεργάτες του site.

ü Ομοιογενή τμήματα

ü Δωρεάν έκτακτες ώρες διδασκαλίας

ü Σύγχρονα εποπτικά μέσα

ü Εβδομαδιαία προγραμματισμένα υποχρεωτικά διαγωνίσματα

ü Συνεχής ενημέρωση γονέων για τις πραγματικές επιδόσεις των παιδιών

Βόλος, Τοπάλη 15 (με Δημητριάδος)

Τηλ. Επικοινωνίας: 2421-0-23227 / 6976796234

Υπεύθυνοι σπουδών: Ιωαννίδης Άρης, Φιλόλογος,

Ντανοπούλου – Ιωαννίδου Όλγα

olgantanopoulou@yahoo.gr.

(Facebook, Iωαννίδης Άρης)

Βοήθεια, δίνω Πανελλήνιες!


Βοήθεια, δίνω Πανελλήνιες!

Επειδή μόνο η πολύωρη μελέτη δεν είναι αποδοτική, δες με ποιο τρόπο μπορείς να την κάνεις και αποτελεσματική! Αυτές τις εξετάσεις μη... χάσεις την μπάλα! Παίξε με σύστημα!

 

Τα τελευταία 12 χρόνια βομβαρδίστηκες στο σχολείο με μυριάδες πληροφορίες, γνώσεις, στοιχεία, λεπτομέρειες κι αριθμούς, κανείς όμως δεν σε μύησε στα μυστικά της αποτελεσματικ ής μελέτης. Επειδή το αποδοτικό διάβασμα είναι θέμα στρατηγικής και καλής ψυχολογίας, εφάρμοσε τις παρακάτω δεξιότητες από το χώρο της ψυχολογίας και δες μεγάλη διαφορά στους βαθμούς, στο ηθικό και στις αντοχές σου. Και αυτό είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο!

Εντόπισε τις ανάγκες σου
Λέξη-κλειδί: Όραμα

Όταν έχουμε σαφή καθορισμό του στόχου που επιδιώκουμε, πολλαπλασιάζουμε τις πιθανότητές μας να τον επιτύχουμε. Είναι σημαντικό οι στόχοι να έχουν νόημα για σένα και όχι να τους κυνηγάς για να ευχαριστήσεις άλλους. Σύμφωνα με το σημαντικό ψυχολόγο δρα Μάσλου, οι στόχοι κρύβουν πίσω τους μια βαθιά και ουσιαστική ανθρώπινη ανάγκη - για αυτοεξέλιξη, αναγνώριση, κοινωνικοποίηση, ανεξαρτησία, αυτοδιαχείριση. Όλοι έχουμε δικαίωμα να πολεμήσουμε για να εκπληρώσουμε αυτές μας τις ανάγκες!

 

Δοκίμασέ το: Οι στόχοι μου
Γράψε έναν κατάλογο με τους στόχους σου και βρες ποιες ανάγκες σου κρύβονται πίσω από αυτούς. Κατόπιν φτιάξε ένα πόστερ με στόχους και ανάγκες και βάλ' το στο δωμάτιό σου για να σου θυμίζει τους λόγους που κάνεις όλη αυτή την προσπάθεια.

ΣΤΟΧΟΙ:
Να μπω στο Πάντειο, στο τμήμα Ψυχολογίας
ΑΝΑΓΚΕΣ: Τι θα μου προσφέρει αυτό;
Αυτοεκτίμηση, ανεξαρτησία, μάθηση


Στόχοι & Κίνητρα
Λέξη-κλειδί: Πρόγραμμα

Αν κοιτώντας τους στόχους σου τρομάξεις, αν σου φανούν πολλοί και δύσκολοι, αν αισθάνεσαι ότι χάνεις το κουράγιο σου, υπάρχει κίνδυνος να ακινητοποιηθείς και να μην μπορείς να αντεπεξέλθεις στη μελέτη. Σε αυτή την περίπτωση αυτό που χρειάζεται είναι να τους ιεραρχήσεις. Είναι πιο εύκολο να κινητοποιηθείς όταν ο στόχος είναι άμεσος, ξεκάθαρος και ρεαλιστικός.

Δοκίμασέ το: Ιεραρχώ τους στόχους
Χώρισε τους στόχους σου σε: Μακροπρόθεσμους, Βραχυπρόθεσμους και Άμεσους. Φτιάξε τον ανάλογο πίνακα για κάθε μάθημα, έτσι ώστε να οργανώνεις τη μελέτη σου και να μην πελαγώνεις.

ΣΤΟΧΟΙ:
Μ
Β
Α
Να περάσω στο Πολυτεχνείο
 
 
Να γράψω καλά στο τεστ Μαθηματικών στο φροντιστήριο
 
 
Να λύσω τις 15 από τις 30 ασκήσεις σήμερα
 
 

Κίνητρα & Συγκέντρωση
Λέξη-κλειδί: Επιμονή

Ψάξε να βρεις τη γοητεία που κρύβουν ακόμα και τα «αντιπαθητικά» μαθήματα. Θα σε βοηθήσει να πάρεις την απαιτούμενη φόρα για να συγκεντρωθείς.

Δοκίμασέ το: Βελτιώνω τη συγκέντρωσή μου

·         Χώρισε την ύλη σε ρεαλιστικές «μικρές μερίδες».

·         Απομάκρυνε από το γραφείο σου οτιδήποτε σε αποσπά.

·         Υπόγραψε συμβόλαιο με τον εαυτό σου ότι θα κάτσεις στο γραφείο σου μελετώντας για 25'.

·         Μελέτα συστηματικά. Έτσι δεν θα χάνεις το ενδιαφέρον σου.

Ενισχύοντας τη μνήμη
Λέξη-κλειδί: Υπομονή

Αυτή που σου χρειάζεται για να τα πας καλά στις εξετάσεις είναι η μακροπρόθεσμη μνήμη. Σε αυτή φτάνουν οι πληροφορίες στις οποίες έχεις εκτεθεί ξανά και ξανά μέσα από την επανάληψη και την εξάσκηση, άλλος τρόπος δεν υπάρχει!

Δοκίμασέ το: Δεξιότητες για μνήμη τούρμπο!
Για σούπερ απόδοση κάνε όλα τα παραπάνω σχετικά με τη συγκέντρωση και εφάρμοζε τις Δεξιότητες Ενεργητικής Μελέτης:

·         Κάνε μια ανασκόπηση του κεφαλαίου πριν αρχίσεις: κοίτα τίτλους, υπότιτλους, φωτογραφίες, διάβαζε την περίληψη.

·         Διάβαζε κάθε ενότητα πρώτα σιγοψιθυρίζοντάς την, και μετά ξαναδιάβασέ την υπογραμμίζοντας τα ουσιώδη.

·         Κάνε μια μικρή επανάληψη πριν προχωρήσεις.

·         Ενεργητικό Διάβασμα: να έχεις κριτική σκέψη, να αντιπαραθέτεις πληροφορίες - π.χ. το Α μοιάζει με το Β στο Χ, αλλά διαφέρει στο Ψ, και να τις επεξεργάζεσαι: «Τι εννοεί με αυτό ο συγγραφέας;».

·         Φτιάξε ομοιοκαταληξίες με λέξεις ή ονόματα που πρέπει να θυμάσαι, π.χ. Στα Ορλωφικά δεν φάγαν' παγωτά!

·         Φτιάξε λέξεις ή ακροστιχίδες με ονόματα π.χ.: Αριστοφάνης, Σοφοκλής, Ευριπίδης: ΑΣΕ!

Φαντάσου πως θα παραδώσεις το μάθημα που μελετάς σε μια ομάδα μαθητών. Θα πρέπει να τους το εξηγήσεις!

Οι καλές σημειώσεις
Λέξη-κλειδί: Οργάνωση

Οι καλές σημειώσεις είναι ένα δημιουργικό έργο με τη δική σου υπογραφή! Χρησιμοποίησε διαφορετικά χρώματα, γράφοντας τους τίτλους και τους υπότιτλους των κεφαλαίων, κράτα σημειώσεις, γράψε την περίληψη του κεφαλαίου που μελετάς, σύμπτυξέ τες κι άλλο πριν από τις εξετάσεις φτιάχνοντας σελίδες ανακεφαλαίωσης. Με αυτό τον τρόπο βοηθάς να περάσουν οι γνώσεις στη μακροπρόθεσμη μνήμη.

Δοκίμασέ το: Σελίδες ανακεφαλαίωσης
Αυτές μπορεί να τοποθετηθούν στην αρχή κάθε κεφαλαίου, προσφέροντάς σου μια γενική ανασκόπηση. Μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις και μόνες, χωρίς να έχεις γραπτές σημειώσεις όλου του κεφαλαίου.

Μέθοδος Α: Με bullets

Παράδειγμα: Τα μέρη του φυτού

Σέπαλα - σχηματίζουν τον κάλυκα - Πέταλα - σχηματίζουν τη στεφάνη - Στήμονες - το αρσενικό μέρος - Ανθήρες - παράγουν γύρη - Ύπερος - το θηλυκό μέρος - Στίγμα - προστατεύει το μπουμπούκι - Στύλος - μίσχος που στηρίζει το στίγμα - Ωοθήκες - όταν γονιμοποιηθούν γίνονται σπόροι

Μέθοδος Β: Με διαγράμματα
Το θέμα μπαίνει στη μέση και τα επιμέρους θέματα στην περιφέρεια. Στις γραμμούλες μπορείς να προσθέσεις σημαντικές πληροφορίες.

Μέθοδος Γ: Χαρτογράφηση
Σε μια πλάγια σελίδα Α4 ή σε ένα χαρτόνι γράψε τα ουσιώδη της κάθε ενότητας του κεφαλαίου και πλαισίωσε τις σημειώσεις σου σε γεωμετρικά σχήματα. Έτσι θα έχεις όλο το κεφάλαιο σε μία σελίδα. Μπορείς να χρωματίσεις το κάθε σχήμα με διαφορετικό χρώμα. Θα σε βοηθήσει να ανακαλέσεις το περιεχόμενό του.

Καλή ψυχολογία
Λέξη-κλειδί: Ενδυνάμωση

Η σωστή επικοινωνία με τον εαυτό σου όχι μόνο θα αυξήσει τις αντοχές σου στο διάβασμα, αλλά θα τονώσει και την ψυχολογία σου. Το μυστικό είναι να αποφύγεις την παγίδα του αρνητικού στρες, που οδηγεί σε πανικό και ακινητοποίηση.

Δοκίμασέ το: Stress-Busters
Σκέψου το στρες σαν το κουμπί έντασης στο στερεοφωνικό σου. Όσο σκέφτεσαι αρνητικά τόσο αυτό δυναμώνει. Απόφυγε τα εξής:

- Όχι στα αρνητικά επίθετα. Μη βρίζεις τον εαυτό σου. Ποτέ!

- Όχι στις καταστροφολογίες: «Ποτέ δεν θα τα καταφέρω», «Όλοι οι άλλοι θα τα καταφέρουν εκτός από μένα».

- Γίνε καλός προπονητής του εαυτού σου, εμψυχώνοντάς τον και καθοδηγώντας τον σωστά.

- Όχι στην επιλεκτική αντίληψη: Μην επικεντρώνεσαι μόνο στα άσχημα.

- Θετική εστίαση: Τόνωσε το ηθικό σου αναγνωρίζοντας όσα έχεις καταφέρει, δες την καλή πλευρά των πραγμάτων.

- Όχι στις ασπρόμαυρες σκέψεις - Μην είσαι ή του ύψους ή του βάθους. «Αν δεν είμαι τέλειος/-α, είμαι χάλια», «Αν δεν πάρω καλό βαθμό, δεν αξίζω».

- Λέγε: «Είμαι αρκετά καλός/-ή, αξίζω γι' αυτό που είμαι», «Προσπαθώντας θα καταφέρω πολλά».

Δοκίμασέ το: Ασκήσεις χαλάρωσης
Μειώνουν τις δυσάρεστες σωματικές αντιδράσεις που προκαλεί το στρες και βοηθούν την παραγωγικότητα, την αυτοσυγκέντρωση, την απομνημόνευση και τον ξεκούραστο ύπνο. Εφάρμοζέ τες καθημερινά για 10'.

- Απομόνωσε αντιπερισπασμούς, π.χ. τηλέφωνα.

- Ξάπλωσε στο πάτωμα, βάλε το χέρι σου πάνω στην κοιλιά σου, κλείσε τα μάτια, πάρε βαθιά εισπνοή μετρώντας: 1, 2, 3, εκπνοή 1, 2, 3, 4.

- Συγκεντρώσου στη φλόγα ενός κεριού. Αν ο νους σου «τρέχει», επανάφερε την προσοχή σου πίσω στο κερί.

Την ώρα των εξετάσεων
Λέξη-κλειδί: Αυτοκυριαρχία

Οποιαδήποτε «επίθεση» πρέπει να χαρακτηρίζεται από στρατηγική, οργάνωση και συντονισμό. Για να μη χάσεις βαθμούς με «τυφλή επίθεση», εφάρμοσε τα παρακάτω:

Δοκίμασέ το: Γίνε στρατηγός της δικής σου εκστρατείας!
Η τελική «επίθεση» για την κατάκτηση της επιτυχίας πρέπει να χαρακτηρίζεται από οργάνωση και συντονισμό:

- Την παραμονή των εξετάσεων φρόντισε να κοιμηθείς αρκετά το βράδυ. Αν γράφεις απόγευμα, κάνε ασκήσεις χαλάρωσης το μεσημέρι και πάρε έναν εικοσάλεπτο υπνάκο πριν πας να δώσεις εξετάσεις.

- Στο εξεταστικό κέντρο απόφυγε συμμαθητές που καταστροφολογούν και πανικόβλητοι ξεφυλλίζουν τις σημειώσεις τους.

- Κάθισε στο θρανίο και φέρε στο νου σου ένα άτομο που αγαπάς, εκτιμάς και σέβεσαι να συνοδεύει νοητά τις προσπάθειές σου όσο γράφεις. Πάρε μερικές βαθιές εισπνοές-εκπνοές χαλάρωσης, για να οξυγονωθεί ο εγκέφαλος.

- Διάβασε όλα τα θέματα προσεκτικά, υπογραμμίζοντας τις λέξεις-κλειδιά.

- Αποφάσισε ποια θα γράψεις πρώτα και πριν ξεκινήσεις σημείωσε πρόχειρα σε τι πρέπει να αναφερθείς για να δώσεις μια ολοκληρωμένη απάντηση.

- Άρχισε απ' τα εύκολα ή απ' αυτό που σου φαίνεται πιο εύκολο.

- Αν κολλήσεις κάπου, συνέχισε με κάτι άλλο, με σκοπό να επανέλθεις αργότερα στη δυσκολία σου.

- Αν ξεχάσεις κάποιο όνομα ή λέξη, άφησε κενό και συνέχισε. Αν την ξέρεις, θα σου έρθει αυτόματα αργότερα.

- Αν δεν προλαβαίνεις ή ξέρεις λίγα πράγματα για ένα από τα θέματα, σημείωσε ό,τι γνωρίζεις. Κάτι μπορεί να μαζέψεις στη βαθμολογία.

- Διάβασε πάλι με προσοχή το γραπτό σου πριν το παραδώσεις.

- Γράφε ευανάγνωστα και όσο μπορείς τακτικά - ένα καλογραμμένο γραπτό ανεβαίνει στην εκτίμηση του βαθμολογητή.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΡΑΣΙΔΑΚΗ, ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου