ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ Μ.Ε.

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΑΡΗΣ

ΝΤΑΝΟΠΟΥΛΟΥ – ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΟΛΓΑ

Αγαπητοί γονείς και μαθητές, καλωσορίσατε στη σελίδα του φροντιστηρίου μας. Στόχος μας η καλύτερη δυνατή επικοινωνία μαζί σας και η διαρκής ενημέρωση για όλα όσα αφορούν τη λειτουργία και τις παροχές του φροντιστηρίου μας

Στο Φροντιστήριό μας προετοιμάζουμε τους μελλοντικούς πρωταγωνιστές. Η απόλυτη εξειδίκευσή μας στο χώρο των φιλολογικών και οικονομικών μαθημάτων, καθώς και η πολυετής πείρα μας στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, θέτουν από νωρίς τις βάσεις της επιτυχίας και διευκολύνουν τη δουλειά του υποψηφίου.

Άλλωστε, οι επιτυχίες μιλάνε για εμάς: με εισακτέους στα τμήματα στρατιωτικών σχολών, όπως ΣΣΑΣ Νομικής, ΣΣΑΣ Οικονομικών, ΣΜΥ, στις παραγωγικές σχολές των Αξιωματικών και Αστυφυλάκων ΕΛ.ΑΣ, Πυροσβεστικής, αλλά και στα υψηλής ζήτησης Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας όπως η Νομική, Φιλολογία, Παιδαγωγικά Τμήματα, Αγγλική Φιλολογία, Ψυχολογία και Οικονομικά Τμήματα, αποδεικνύουμε τη σκληρή μας δουλειά.

Το Φροντιστήριό μας άλλωστε είναι και πιστοποιημένο συνεργαζόμενο κέντρο της UNICERT (σύγχρονου Φορέα Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού, πιστοποιημένου από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και διαπιστευμένου από τον Ε.ΣΥ.Δ, τα πιστοποιητικά του οποίου αποτελούν απαραίτητο εφόδιο για προσλήψεις στο ελληνικό δημόσιο και διαγωνισμούς Α.Σ.Ε.Π.), αποκλειστικού αντιπροσώπου του Πανεπιστημίου FREDERICK της Κύπρου ( με έδρα τη Λευκωσία, ενώ σχολές και τμήματα λειτουργούν και στη Λεμεσό), το οποίο προσφέρει στον ελλαδικό χώρο προγράμματα σε πτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο (δια ζώσης – εξ αποστάσεως) ομοταγή με τα ελληνικά ΑΕΙ, αναγνωρισμένα από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ( Διεπιστημονικός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης), με έξι (6) σχολές που καλύπτουν σχεδόν όλο το φάσμα της εκπαίδευσης. Επίσημες γλώσσες του Πανεπιστημίου είναι η Ελληνική και η Αγγλική) για την προώθηση των προγραμμάτων σπουδών του σε πτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο (δια ζώσης και εξ αποστάσεως).

Κατανοώντας ταυτόχρονα την οικονομική συγκυρία, το φροντιστήριο μας στέκεται δίπλα στην ελληνική οικογένεια με αίσθημα ευθύνης, αναπροσαρμόζοντας τα δίδακτρα του στο πνεύμα της κρίσης και υιοθετώντας προνομιακή τιμολογιακή πολιτική για ειδικές ομάδες μαθητών (όπως έκπτωση διδάκτρων για ανέργους, πολύτεκνους, αδέλφια, μαθητές εκτός Βόλου, εγγραφή δύο μαθητών…) και επιβραβεύοντας την αριστεία (έκπτωση σε αριστούχους).

Ως μέλος του Συλλόγου Φροντιστών Μαγνησίας και της ΟΕΦΕ (Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος) συμμετέχουμε κάθε χρόνο στα Πανελλαδικά Διαγωνίσματα Προσομοίωσης για όλες τις τάξεις του Λυκείου. Παράλληλα, μέσω ειδικών διαγνωστικών τεστ εντάσσουμε το μαθητή – τρια σε τμήμα ανάλογα με τις δυνατότητές του. Παρέχουμε οργανωμένο υλικό μέσω προσωπικών σημειώσεων αλλά και εκδόσεων Schooltime. gr ως επιστημονικοί συνεργάτες του site.

ü Ομοιογενή τμήματα

ü Δωρεάν έκτακτες ώρες διδασκαλίας

ü Σύγχρονα εποπτικά μέσα

ü Εβδομαδιαία προγραμματισμένα υποχρεωτικά διαγωνίσματα

ü Συνεχής ενημέρωση γονέων για τις πραγματικές επιδόσεις των παιδιών

Βόλος, Τοπάλη 15 (με Δημητριάδος)

Τηλ. Επικοινωνίας: 2421-0-23227 / 6976796234

Υπεύθυνοι σπουδών: Ιωαννίδης Άρης, Φιλόλογος,

Ντανοπούλου – Ιωαννίδου Όλγα

olgantanopoulou@yahoo.gr.

(Facebook, Iωαννίδης Άρης)

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ


Αίτια ανάπτυξης του σύγχρονου τουρισμού

Η ουσιαστική ανάπτυξη του τουρισμού παρατηρείται στο β΄ μισό του 20ου αιώνα , ενώ κορυφώνεται τις τελευταίες δεκαετίες , οπότε οργανώνεται συστηματικά και μεθοδικά .

Αναμφισβήτητα , στην πρόοδο αυτή συνετέλεσαν :

Το αναπτυγμένο βιοτικό επίπεδο των ατόμων , η οικονομική εξέλιξη , η βελτίωση του εισοδήματος , τα επιδόματα αδείας , η θέσπιση του « κοινωνικού τουρισμού » , η αύξηση μορφωτικών και ψυχαγωγικών αναγκών, η συνακόλουθη αύξηση του ελεύθερου χρόνου , η καθιέρωση του πενθήμερου, οι αργίες , οι άδειες .

Η οργάνωση και η διαφήμιση των ταξιδιών από ειδικευμένες επιχειρήσεις , ο υγιής ανταγωνισμός των τουριστικών επιχειρήσεων και των ιδιωτικών εταιρειών , τα « πακέτα » διακοπών που παρέχονται στους τουρίστες .

Η ευκολία μετακίνησης που προσφέρουν τα σύγχρονα μέσα συγκοινωνίας ( τελειοποίηση των συγκοινωνιών – εκμηδένιση αποστάσεων ) ως απόρροια της τεχνολογικής επανάστασης , επιτρέποντας σε πολλούς ανθρώπους, ανεξάρτητα από την κοινωνική τους – οικονομική τους θέση και κατάσταση αλλά και την επαγγελματική τους ιδιότητα , να προγραμματίζουν και να πραγματοποιούν  - μάλιστα πολύ συχνά – ταξίδια αναψυχής όχι μόνο στο εσωτερικό της χώρας τους , αλλά και στο εξωτερικό .

Η ειρήνευση μεταξύ των κρατών και η πολιτική ομαλότητα ( απουσία πολέμων και έντονων τρομοκρατικών ενεργειών ) .

Η καταλυτική επίδραση των ΜΜΕ και ιδιαίτερα της διαφήμισης , καθώς ο επίδοξος ταξιδιώτης έχει πλέον άπειρες επιλογές .

Ένα μεγάλο πλήθος αλλοδαπών , εξάλλου , επισκεπτών προτιμά τη χώρα μας , η οποία , τα τελευταία χρόνια , γνωρίζει μια πρωτοφανή τουριστική έκρηξη , γεγονός που οφείλεται στις σπάνιες φυσικές ομορφιές της , στις ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν σ’  αυτήν , στη γοητεία που ασκεί η πολιτισμική μας κληρονομιά , στα φιλόξενα αισθήματα του λαού μας και γενικότερα στον ελληνικό τρόπο ζωής .        

Το άγχος , η ρουτίνα , η ανία , η καθημερινότητα . Ο σύγχρονος τρόπος ζωής στις μεγαλουπόλεις ωθεί στην ανάγκη για φυγή από την πραγματικότητα , για αλλαγή παραστάσεων , για αναζωογόνηση , για ψυχική εκτόνωση .

Το πνεύμα της παγκοσμιοποίησης , η κατάργηση των συνόρων, η ελεύθερη μετακίνηση πολιτών ,   η ενοποίηση της Ευρώπης , η επιθυμία γνωριμίας κι επαφής με άλλους λαούς , η διεθνοποίηση των σχέσεων , μορφωτικοί και πολιτιστικοί λόγοι , η φιλοπεριέργεια και η φιλομάθεια του ανθρώπου .

Οι αγορές αγαθών από άλλες χώρες , οι πολλαπλές επαγγελματικές ανάγκες που επιβάλλουν πλέον τα ταξίδια.

Η γλωσσομάθεια , κυρίως η εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας , που διευκολύνει την επαφή του τουρίστα με άλλους λαούς .

 

Πλεονεκτήματα του ελληνικού τουρισμού

 

 Η χώρα μας , ως καθαρά τουριστική , έχει σαφή πλεονεκτήματα σε σχέση με πολλές άλλες , καθώς τα στοιχεία που τη διαφοροποιούν έντονα και την καθιστούν ασυναγώνιστη , σε πολλούς τομείς είναι :

Η μακραίωνη ιστορία και παράδοσή της , καθώς κι ο πολιτισμός της , που ελκύει το ενδιαφέρον πολλών τουριστών , με έντονα πολιτιστικά κυρίως ενδιαφέροντα .

Η ελληνική φιλοξενία , για την οποία , άλλωστε , φημίζεται η χώρα μας από τα βάθη των αιώνων , όταν ακόμη ο Δίας είχε το προσωνύμιο « ξένιος » .

Το μεσογειακό κλίμα , που είναι εύκρατο και ήπιο  κι αποτελεί  πόλο έλξης κυρίως για « βόρειους » λαούς .

Η διασκέδαση και οι πολλαπλές επιλογές που παρέχει στον τουρίστα .

Η ατέλειωτες φυσικές ομορφιές , καθώς η Ελλάδα έχει να παρουσιάσει έναν ανάγλυφο χάρτη , που καλύπτει ποικίλα ενδιαφέροντα και προτιμήσεις ( ακρογιαλιές , νησιά , ηπειρωτική χώρα ) .

Η καθαρότητα των θαλασσών , καθώς πολλές είναι οι καθαρές παραλίες που τηρούν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές για τους τουρίστες ( « Γαλάζιες σημαίες » ).

Οι αμέτρητοι αρχαιολογικοί χώροι που «κεντρίζουν» το ενδιαφέρον χιλιάδων τουριστών κάθε χρόνο , γνωρίζοντας έτσι τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό παράλληλα με το σύγχρονο .

Η έλλειψη μεγάλων ποσοστών εγκληματικότητας, κρουσμάτων βίας και τρομοκρατικών ενεργειών , με αποτέλεσμα οι τουρίστες να αισθάνονται ασφαλείς .

Η ιδιοσυγκρασία του Έλληνα , που είναι ανοιχτόκαρδος και γελαστός .

Η σιγουριά των πολιτών που παρέχει η ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση , το κοινό νόμισμα , η πολιτική σταθερότητα .

 

Μειονεκτήματα του  ελληνικού τουρισμού

 

Απεναντίας η χώρα μας υστερεί σημαντικά έναντι άλλων χωρών . Αυτό οφείλεται σε παράγοντες , όπως :

Η ακρίβεια , σε σχέση πάντα με πολλά άλλα  τουριστικά κράτη , γειτονικά και μη .

Τα κρούσματα « εκμετάλλευσης » των τουριστών , ως έλλειψη πάντα ουσιαστικής παιδείας και σωστού προγραμματισμού .

Η έλλειψη τουριστικής αγωγής και παιδείας .

Η προχειρότητα της οργάνωσης και του προγραμματισμού , καθώς η πολιτική που ακολουθείται στο χώρο αυτό δεν είναι και η πλέον σωστή , διότι απουσιάζουν οι σωστές υποδομές , η κατάλληλη διαφημιστική εκστρατεία , η ποιότητα των υπηρεσιών , η επαρκής αστυνόμευση .

Ανεξέλεγκτη εισβολή τουριστών κακής ποιότητας για οικονομικούς λόγους .

 

 

Οφέλη – θετικά αποτελέσματα τουρισμού

 

Οικονομικός τομέας : με τον τουρισμό δραστηριοποιείται κι ανορθώνεται η οικονομική ζωή για τη χώρα υποδοχής των τουριστών  και στην προκειμένη περίπτωση για την πατρίδα μας . Είναι δε τόσο σημαντικά τα οικονομικά οφέλη , ώστε να έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους και τις επενδυτικές δραστηριότητές τους όχι μόνο ιδιώτες , αλλά κι εταιρείες , ντόπιες και ξένες , και κράτη ακόμη στον τομέα αυτόν . Και όσο πιο μεγάλος είναι ο αριθμός των επισκεπτών που εξυπηρετείται , τόσο πιο μεγάλα είναι τα ποσά και τα κέρδη που εισπράττονται . Για να εξυπηρετηθεί το πλήθος των  επισκεπτών της χώρας μας , ιδιαίτερα κατά την περίοδο της τουριστικής αιχμής , για να έχουν άνετη κι ευχάριστη διαμονή , οικοδομούνται ξενοδοχεία , οργανώνονται τουριστικές επιχειρήσεις , ιδρύονται εστιατόρια και διάφορα καταστήματα που καλύπτουν τις ψυχαγωγικές και καταναλωτικές ανάγκες τους . Βελτιώνονται κι επεκτείνονται τα έργα υποδομής ( δρόμοι , αεροδρόμια , λιμάνια ) , για την καλή και ταχεία εξυπηρέτηση των επισκεπτών και για να μην υστερεί η χώρα μας σε σύγκριση με τις άλλες ανταγωνιστικές , στον τομέα αυτό , χώρες . Κατ’ αυτόν τον τρόπο ο τουρισμός γίνεται μοχλός οικονομικής ανάπτυξης και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας , καθώς παρέχονται επαγγελματικές διέξοδοι και θέσεις εργασίας σ’  ένα κύκλωμα επαγγελμάτων ( λ.χ. ξενοδοχειακές μονάδες , ταξιδιωτικά γραφεία , ξεναγοί , καταστήματα ) , με συνέπεια τη μείωση της ανεργίας . Παράλληλα , διατηρούνται παραδοσιακά επαγγέλματα , όπως αμαξάδες ,αγγειοπλάστες . Υπάρχουν περιοχές της πατρίδας μας , όπως , για παράδειγμα ακριτικά μικρά νησιά , που , ενώ ήταν καταδικασμένα σε εγκατάλειψη και μαρασμό , αναζωογονήθηκαν και γνώρισαν πρωτοφανή ανάπτυξη χάρη στον τουρισμό – καταπολέμηση αστυφιλίας . Εισρέει άφθονο συνάλλαγμα , μέσω της διακίνησης χρήματος κι αγαθών .  Ορισμένες μορφές του τουρισμού , όπως οικοτουρισμός κι αγρο(το)τουρισμός , προστατεύουν το φυσικό περιβάλλον και σέβονται τη φύση . Η οικονομική ανάπτυξη συμπληρώνεται και με τον εκσυγχρονισμό και την αρτιότερη οργάνωση των υπηρεσιών , του τομέα δηλαδή που ασχολείται με τη διευκόλυνση και διεκπεραίωση των οικονομικών δραστηριοτήτων , αλλά και γενικότερα την ικανοποίηση διάφορων αναγκών του ανθρώπου . Οι τηλεπικοινωνίες ,οι συγκοινωνίες , τα ταχυδρομεία και το τραπεζικό σύστημα αποτελούν νευραλγικούς τομείς της οικονομίας ενός κράτους. Όσο πιο αποδοτική είναι η λειτουργά τους , τόσο πιο έγκαιρα κι αποτελεσματικά διεκπεραιώνονται διάφορες υποθέσεις κι εξυπηρετούνται οι άνθρωποι . Η έλευση , λοιπόν , πολλών επισκεπτών στη χώρα μας , η πολυπραγμοσύνη τους και οι αυξημένες απαιτήσεις τους για ταχεία εξυπηρέτηση , κατά τον τρόπο που έχουν συνηθίσει στις αναπτυγμένες χώρες τους , επιβάλλει τη χρήση νέας τεχνολογίας , σύγχρονων μεθόδων

οργάνωσης και κατάλληλη εκπαίδευση των εργαζομένων στους τομείς αυτούς . Η αύξηση του αριθμού των καταναλωτών , καθώς προστίθενται και οι τουρίστες , οδηγεί σ’ αυξημένη ζήτηση των προϊόντων και , κατά συνέπεια , σε αύξηση της παραγωγής των εγχώριων προϊόντων . Γι’  αυτό βασικού κλάδοι της οικονομίας μας , κυρίως αυτοί που έχουν σχέση με την παραγωγή ειδών διατροφής , γεωργία , κτηνοτροφία , αλιεία , αναπτύσσονται και οι εργαζόμενοι σ’  αυτούς αποκομίζουν σημαντικά οφέλη . Γι’  αυτούς τους λόγους ο τουρισμός συμβάλλει καθοριστικά στην αύξηση του εθνικού εισοδήματος και στην άνοδο του βιοτικού  μας επιπέδου .     

Διακρατικό επίπεδο : με την επικοινωνία και το συγχρωτισμό ανθρώπων που ανήκουν σε διαφορετικές εθνικότητες , ανταλλάσσονται απόψεις , αποκτιούνται κοινές εμπειρίες , αίρονται οι προκαταλήψεις ( ρατσισμός , εθνικιστικές προκαταλήψεις … ) , καθώς ο άνθρωπος , ταξιδεύοντας αντιλαμβάνεται την ετερότητα αλλά και την ομοιομορφία των εθνών , γκρεμίζονται τα γεωγραφικά σύνορα , γνώση της ιδιοσυγκρασίας και του χαρακτήρα των ξένων , ανάπτυξη της κοινωνικότητας – ο άνθρωπος βγαίνει από την απομόνωση , την εσωστρέφεια και γίνεται « παγκόσμιος άνθρωπος » , κοσμοπολίτης .  Οι τουρίστες γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές του πολιτισμού μας σ’  όλον τον κόσμο , αυξάνοντας το κύρος της χώρας μας . Υπάρχει διακρατική και διεθνιστική συνεργασία για την επίλυση παγκόσμιων προβλημάτων , με συνέπεια τη βελτίωση των διακρατικών σχέσεων και τη δημιουργία ήπιου πολιτικού κλίματος . Επικράτηση πνεύματος ειρήνης , συναδέλφωσης και συνύπαρξης των λαών. Έτσι , ο τουρισμός γίνεται αιτία για τη συμφιλίωση και τη συνεργασία ανάμεσα στα έθνη και πετυχαίνει αποτελέσματα που θα ζήλευε και η καλύτερη διπλωματία .

Πνευματικός – ηθικός – πολιτιστικός  τομέας : εξίσου σημαντική είναι και η μορφωτική προσφορά του τουρισμού , λόγω των αμοιβαίων πολιτιστικών ανταλλαγών ανάμεσα στους λαούς . Άνοιγμα των πνευματικών οριζόντων , εμπειρίες ζωής , ανταλλαγή ιδεών , γνώση νέων τρόπων σκέψης , ζωής και συμπεριφοράς , συγκρίσεις – κρίσεις ανάμεσα σε πολιτισμούς, θαυμασμός για τη χώρα και τον πολιτισμό μιας χώρας από τους τουρίστες που γνωρίζουν τις φυσικές ομορφιές της και  τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της , τα ήθη κι έθιμά της , τη γλώσσα , την τέχνη και τα σύγχρονα επιτεύγματά της . Αναβίωση της παράδοσης αλλά κι εμπλουτισμός των ελληνικών τεχνοτροπιών από πολιτιστικές επιρροές του εξωτερικού , δυνατότητες για πολιτιστική κίνηση σε τουριστικές περιοχές – πολιτιστικές εκδηλώσεις , φεστιβάλ , συναυλίες – αναπαλαίωση κτιρίων ( διατηρητέα ) , προώθηση ανανεωτικών ρευμάτων στην τέχνη , στα γράμματα .

Ψυχικός τομέας : γενικότερα , ο τουρισμός συνιστά πραγματική ψυχαγωγία που κεντρίζει την ανθρώπινη ύπαρξη και συνδυάζει τη γνώση με τη διασκέδαση . Ο άνθρωπος ξεφεύγει από τη ρουτίνα που του προκαλεί η καθημερινότητα, το ίδιο το περιβάλλον , οι ίδιοι άνθρωποι , οι ίδιες παραστάσεις . Διαπιστώνεται , λοιπόν , ψυχική ανανέωση , χαλάρωση από τους έντονους ρυθμούς ζωής  , εκτόνωση , νέες εμπειρίες , βιώματα , αναζωογόνηση ψυχής , ξεκούραση , αντιμετώπιση της ανίας και της πλήξης , καλλιέργεια αισθητικής , ανάκτηση χαμένων δυνάμεων .

Κοινωνικός τομέας : κάλυψη ανάγκης για επικοινωνία , μείωση ανεργίας , αξιοποίηση κυρίως της επαρχίας , ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ ατόμων αλλά και λαών , ζωντανή διαφήμιση για τη χώρα .

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου