ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ Μ.Ε.

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΑΡΗΣ

ΝΤΑΝΟΠΟΥΛΟΥ – ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΟΛΓΑ

Αγαπητοί γονείς και μαθητές, καλωσορίσατε στη σελίδα του φροντιστηρίου μας. Στόχος μας η καλύτερη δυνατή επικοινωνία μαζί σας και η διαρκής ενημέρωση για όλα όσα αφορούν τη λειτουργία και τις παροχές του φροντιστηρίου μας

Στο Φροντιστήριό μας προετοιμάζουμε τους μελλοντικούς πρωταγωνιστές. Η απόλυτη εξειδίκευσή μας στο χώρο των φιλολογικών και οικονομικών μαθημάτων, καθώς και η πολυετής πείρα μας στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, θέτουν από νωρίς τις βάσεις της επιτυχίας και διευκολύνουν τη δουλειά του υποψηφίου.

Άλλωστε, οι επιτυχίες μιλάνε για εμάς: με εισακτέους στα τμήματα στρατιωτικών σχολών, όπως ΣΣΑΣ Νομικής, ΣΣΑΣ Οικονομικών, ΣΜΥ, στις παραγωγικές σχολές των Αξιωματικών και Αστυφυλάκων ΕΛ.ΑΣ, Πυροσβεστικής, αλλά και στα υψηλής ζήτησης Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας όπως η Νομική, Φιλολογία, Παιδαγωγικά Τμήματα, Αγγλική Φιλολογία, Ψυχολογία και Οικονομικά Τμήματα, αποδεικνύουμε τη σκληρή μας δουλειά.

Το Φροντιστήριό μας άλλωστε είναι και πιστοποιημένο συνεργαζόμενο κέντρο της UNICERT (σύγχρονου Φορέα Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού, πιστοποιημένου από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και διαπιστευμένου από τον Ε.ΣΥ.Δ, τα πιστοποιητικά του οποίου αποτελούν απαραίτητο εφόδιο για προσλήψεις στο ελληνικό δημόσιο και διαγωνισμούς Α.Σ.Ε.Π.), αποκλειστικού αντιπροσώπου του Πανεπιστημίου FREDERICK της Κύπρου ( με έδρα τη Λευκωσία, ενώ σχολές και τμήματα λειτουργούν και στη Λεμεσό), το οποίο προσφέρει στον ελλαδικό χώρο προγράμματα σε πτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο (δια ζώσης – εξ αποστάσεως) ομοταγή με τα ελληνικά ΑΕΙ, αναγνωρισμένα από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ( Διεπιστημονικός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης), με έξι (6) σχολές που καλύπτουν σχεδόν όλο το φάσμα της εκπαίδευσης. Επίσημες γλώσσες του Πανεπιστημίου είναι η Ελληνική και η Αγγλική) για την προώθηση των προγραμμάτων σπουδών του σε πτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο (δια ζώσης και εξ αποστάσεως).

Κατανοώντας ταυτόχρονα την οικονομική συγκυρία, το φροντιστήριο μας στέκεται δίπλα στην ελληνική οικογένεια με αίσθημα ευθύνης, αναπροσαρμόζοντας τα δίδακτρα του στο πνεύμα της κρίσης και υιοθετώντας προνομιακή τιμολογιακή πολιτική για ειδικές ομάδες μαθητών (όπως έκπτωση διδάκτρων για ανέργους, πολύτεκνους, αδέλφια, μαθητές εκτός Βόλου, εγγραφή δύο μαθητών…) και επιβραβεύοντας την αριστεία (έκπτωση σε αριστούχους).

Ως μέλος του Συλλόγου Φροντιστών Μαγνησίας και της ΟΕΦΕ (Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος) συμμετέχουμε κάθε χρόνο στα Πανελλαδικά Διαγωνίσματα Προσομοίωσης για όλες τις τάξεις του Λυκείου. Παράλληλα, μέσω ειδικών διαγνωστικών τεστ εντάσσουμε το μαθητή – τρια σε τμήμα ανάλογα με τις δυνατότητές του. Παρέχουμε οργανωμένο υλικό μέσω προσωπικών σημειώσεων αλλά και εκδόσεων Schooltime. gr ως επιστημονικοί συνεργάτες του site.

ü Ομοιογενή τμήματα

ü Δωρεάν έκτακτες ώρες διδασκαλίας

ü Σύγχρονα εποπτικά μέσα

ü Εβδομαδιαία προγραμματισμένα υποχρεωτικά διαγωνίσματα

ü Συνεχής ενημέρωση γονέων για τις πραγματικές επιδόσεις των παιδιών

Βόλος, Τοπάλη 15 (με Δημητριάδος)

Τηλ. Επικοινωνίας: 2421-0-23227 / 6976796234

Υπεύθυνοι σπουδών: Ιωαννίδης Άρης, Φιλόλογος,

Ντανοπούλου – Ιωαννίδου Όλγα

olgantanopoulou@yahoo.gr.

(Facebook, Iωαννίδης Άρης)

Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης «Όνειρο στο κύμα» παράλληλο για τον Κρητικό

Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης «Όνειρο στο κύμα» παράλληλο για τον ΚρητικόἮτον ἀπόλαυσις, ὄνειρον, θαῦμα. Εἶχεν ἀπομακρυνθῆ ὡς πέντε ὀργυιᾶς ἀπὸ τὸ ἄντρον, καὶ ἔπλεε, κ᾿ ἔβλεπε τώρα πρὸς ἀνατολᾶς, στρέφουσα τὰ νῶτα πρὸς τὸ μέρος μου. Ἔβλεπα τὴν ἀμαυρὰν καὶ ὅμως χρυσίζουσαν ἀμυδρῶς κόμην της, τὸν τράχηλόν της τὸν εὔγραμμον, τὰς λευκὰς ὡς γάλα ὠμοπλάτας, τοὺς βραχίονας τοὺς τορνευτούς, ὅλα συγχεόμενα, μελιχρὰ καὶ ὀνειρώδη εἰς τὸ φέγγος τῆς σελήνης. Διέβλεπα τὴν ὀσφύν της τὴν εὐλύγιστον, τὰ ἰσχία της, τὰς κνήμας, τοὺς πόδας της, μεταξὺ σκιᾶς καὶ φωτός, βαπτιζόμενα εἰς τὸ κῦμα. Ἐμάντευα τὸ στέρνον της, τοὺς κόλπους της, γλαφυρούς, προέχοντας, δεχομένους ὅλας τῆς αὔρας τὰς ριπᾶς καὶ τῆς θαλάσσης τὸ θεῖον ἄρωμα. Ἦτο πνοή, ἴνδαλμα ἀφάνταστον, ὄνειρον ἐπιπλέον εἰς τὸ κῦμα· ἦτον νηρηίς, σειρήν, πλέουσα, ὡς πλέει ναῦς μαγική, ἡ ναῦς τῶν ὀνείρων...

Ο Παπαδιαμάντης όπως και ο Σολωμός στα κείμενά τους αποθεώνουν τη γυναικεία ομορφιά, παρουσιάζοντας εξιδανικευμένες γυναικείες μορφές. Η γυναίκα τίθεται στο επίκεντρο της προσοχής των δύο μεγάλων δημιουργών και το αποτέλεσμα είναι κείμενα υψηλής αισθητικής αξίας, όπου η γοητεία, ο ερωτισμός και η ομορφιά που αποτελούν βασικά γνωρίσματα της γυναικείας υπόστασης μετουσιώνονται σε δύο παρουσίες εξαιρετικά θελκτικές. Η γυναικεία παρουσία που κυριαρχεί στο Όνειρο στο κύμα είναι η Μοσχούλα, η οποία αποτελεί το απρόσιτο αντικείμενο πόθου του φτωχού βοσκού. Ο νεαρός ήρωας του διηγήματος γνωρίζει πως δεν μπορεί να έχει την ανιψιά του πλούσιου Μόσχου, καθώς μεταξύ τους υπάρχει ένα μεγάλο κοινωνικό χάσμα, εντούτοις αδυνατεί να ελέγξει τα συναισθήματά του και αφήνεται στη δύναμη του γυναικείου πειρασμού. Παρακολουθεί κρυμμένος την όμορφη κοπέλα να κολυμπά γυμνή και μένει εκστατικός μπροστά στο μαγευτικό θέαμα του κορμιού της. Ο Παπαδιαμάντης σε μια περιγραφή σχεδόν ποιητική μας παρουσιάζει το σώμα της Μοσχούλας, μέσα από τα μάτια του ερωτευμένου εφήβου, και καταθέτει έτσι μια από τις ωραιότερες περιγραφές του γυναικείου πειρασμού που έχουμε στη λογοτεχνία μας.
Ο Κρητικός, από την άλλη, έρχεται αντιμέτωπος με τον πληρέστερο γυναικείο πειρασμό που έχει δημιουργήσει η πένα του Σολωμού. Η Φεγγαροντυμένη είναι μια γυναίκα απόλυτα όμορφη, που στα μάτια του μαγεμένου Κρητικού φαντάζει και απόλυτα καλοσυνάτη. Ο ήρωας αγνοεί τις προθέσεις τις Φεγγαροντυμένης και μένει έκθαμβος μπροστά στον υπέρτατο αυτό συνδυασμό ομορφιάς, καλοσύνης και δύναμης. Η Φεγγαροντυμένη μοιάζει ικανή να καλύψει κάθε ανάγκη του ήρωα, συναισθηματική και σωματική. Του ξυπνά μνήμες ερωτικές, θρησκευτικές αλλά και μητρικής στοργής. Εισδύει στα βάθη της ψυχής του και με πλήρη κατανόηση διαβάζει τους πόνους του. Δείχνει να είναι εκεί για να του προσφέρει παραμυθία για κάθε του καημό και πόνο, καθιστώντας τον ήρωα έρμαιο στην καταλυτική της επίδραση. Η Φεγγαροντυμένη όμως θα χαθεί ξαφνικά, αφήνοντας στον ήρωα την ανάμνηση της παρουσίας της και θα συμβάλει διαχρονικά στη μεταστροφή του ήρωα, ο οποίος θα αφήσει κατά μέρους την αγωνιστική του φύση.
Τόσο ο νεαρός βοσκός, όσο και ο Κρητικός, θα συνεχίσουν να βιώνουν την επίδραση των πειρασμών που αντίκρισαν για πολύ καιρό μετά την απομάκρυνσή τους. Ο νεαρός βοσκός θα εγκαταλείψει την πρόθεσή του να αφοσιωθεί στη μοναστική ζωή, ενώ ο Κρητικός θα χάσει κάθε αγωνιστική διάθεση και θα γίνει επαίτης στους δρόμους μιας πόλης που δεν κατονομάζεται.


Read more: http://latistor.blogspot.com/2010/10/blog-post_9217.html#ixzz27StBL1mT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου