ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ Μ.Ε.

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΑΡΗΣ

ΝΤΑΝΟΠΟΥΛΟΥ – ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΟΛΓΑ

Αγαπητοί γονείς και μαθητές, καλωσορίσατε στη σελίδα του φροντιστηρίου μας. Στόχος μας η καλύτερη δυνατή επικοινωνία μαζί σας και η διαρκής ενημέρωση για όλα όσα αφορούν τη λειτουργία και τις παροχές του φροντιστηρίου μας

Στο Φροντιστήριό μας προετοιμάζουμε τους μελλοντικούς πρωταγωνιστές. Η απόλυτη εξειδίκευσή μας στο χώρο των φιλολογικών και οικονομικών μαθημάτων, καθώς και η πολυετής πείρα μας στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, θέτουν από νωρίς τις βάσεις της επιτυχίας και διευκολύνουν τη δουλειά του υποψηφίου.

Άλλωστε, οι επιτυχίες μιλάνε για εμάς: με εισακτέους στα τμήματα στρατιωτικών σχολών, όπως ΣΣΑΣ Νομικής, ΣΣΑΣ Οικονομικών, ΣΜΥ, στις παραγωγικές σχολές των Αξιωματικών και Αστυφυλάκων ΕΛ.ΑΣ, Πυροσβεστικής, αλλά και στα υψηλής ζήτησης Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας όπως η Νομική, Φιλολογία, Παιδαγωγικά Τμήματα, Αγγλική Φιλολογία, Ψυχολογία και Οικονομικά Τμήματα, αποδεικνύουμε τη σκληρή μας δουλειά.

Το Φροντιστήριό μας άλλωστε είναι και πιστοποιημένο συνεργαζόμενο κέντρο της UNICERT (σύγχρονου Φορέα Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού, πιστοποιημένου από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και διαπιστευμένου από τον Ε.ΣΥ.Δ, τα πιστοποιητικά του οποίου αποτελούν απαραίτητο εφόδιο για προσλήψεις στο ελληνικό δημόσιο και διαγωνισμούς Α.Σ.Ε.Π.), αποκλειστικού αντιπροσώπου του Πανεπιστημίου FREDERICK της Κύπρου ( με έδρα τη Λευκωσία, ενώ σχολές και τμήματα λειτουργούν και στη Λεμεσό), το οποίο προσφέρει στον ελλαδικό χώρο προγράμματα σε πτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο (δια ζώσης – εξ αποστάσεως) ομοταγή με τα ελληνικά ΑΕΙ, αναγνωρισμένα από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ( Διεπιστημονικός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης), με έξι (6) σχολές που καλύπτουν σχεδόν όλο το φάσμα της εκπαίδευσης. Επίσημες γλώσσες του Πανεπιστημίου είναι η Ελληνική και η Αγγλική) για την προώθηση των προγραμμάτων σπουδών του σε πτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο (δια ζώσης και εξ αποστάσεως).

Κατανοώντας ταυτόχρονα την οικονομική συγκυρία, το φροντιστήριο μας στέκεται δίπλα στην ελληνική οικογένεια με αίσθημα ευθύνης, αναπροσαρμόζοντας τα δίδακτρα του στο πνεύμα της κρίσης και υιοθετώντας προνομιακή τιμολογιακή πολιτική για ειδικές ομάδες μαθητών (όπως έκπτωση διδάκτρων για ανέργους, πολύτεκνους, αδέλφια, μαθητές εκτός Βόλου, εγγραφή δύο μαθητών…) και επιβραβεύοντας την αριστεία (έκπτωση σε αριστούχους).

Ως μέλος του Συλλόγου Φροντιστών Μαγνησίας και της ΟΕΦΕ (Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος) συμμετέχουμε κάθε χρόνο στα Πανελλαδικά Διαγωνίσματα Προσομοίωσης για όλες τις τάξεις του Λυκείου. Παράλληλα, μέσω ειδικών διαγνωστικών τεστ εντάσσουμε το μαθητή – τρια σε τμήμα ανάλογα με τις δυνατότητές του. Παρέχουμε οργανωμένο υλικό μέσω προσωπικών σημειώσεων αλλά και εκδόσεων Schooltime. gr ως επιστημονικοί συνεργάτες του site.

ü Ομοιογενή τμήματα

ü Δωρεάν έκτακτες ώρες διδασκαλίας

ü Σύγχρονα εποπτικά μέσα

ü Εβδομαδιαία προγραμματισμένα υποχρεωτικά διαγωνίσματα

ü Συνεχής ενημέρωση γονέων για τις πραγματικές επιδόσεις των παιδιών

Βόλος, Τοπάλη 15 (με Δημητριάδος)

Τηλ. Επικοινωνίας: 2421-0-23227 / 6976796234

Υπεύθυνοι σπουδών: Ιωαννίδης Άρης, Φιλόλογος,

Ντανοπούλου – Ιωαννίδου Όλγα

olgantanopoulou@yahoo.gr.

(Facebook, Iωαννίδης Άρης)

«Σαν του Μαϊού τες ευωδιές γιοµίζαν τον αέρα / Γλυκύτατοι, ανεκδιήγητοι… / Μόλις είναι έτσι δυνατός ο Έρωτας κι ο Χάρος» (στ. 48-50): Να συγκρίνετε τους παραπάνω στίχους µε ανάλογους από τους Ελεύθερους Πολιορκημένους και να τους σχολιάσετε.

«Σαν του Μαϊού τες ευωδιές γιοµίζαν τον αέρα / Γλυκύτατοι, ανεκδιήγητοι… / Μόλις είναι έτσι δυνατός ο Έρωτας κι ο Χάρος» (στ. 48-50): Να συγκρίνετε τους παραπάνω στίχους µε ανάλογους από τους Ελεύθερους Πολιορκημένους και να τους σχολιάσετε.Ο στίχος «Σαν του Μαϊού τες ευωδιές γιομίζαν τον αέρα» υπάρχει αυτούσιος και στο Β΄ σχεδίασμα των Ελεύθερων Πολιορκημένων, ενώ η αναφορά του αμέσως επόμενου στίχου «Γλυκύτατοι, ανεκδιήγητοι...», δίνεται περισσότερο αναλυτικά στο Β΄ σχεδίασμα των Ελεύθερων Πολιορκημένων:
«Χιλιάδες ήχοι αμέτρητοι, πολύ βαθιά στη χτίση
Η Ανατολή τ’ αρχίναγε κι ετέλειωνέ το η Δύση.
Κάποι από την Ανατολή κι από τη Δύση κάποι
Καθ’ ήχος είχε και χαρά, κάθε χαρά κι αγάπη.»

[Θα πρέπει να τονιστεί ότι ενώ οι στίχοι αυτοί στον Κρητικό παρουσιάζονται σε μια ενότητα, στους Ελεύθερους Πολιορκημένους δίνονται σε διαφορετικά αποσπάσματα.]
Οι γλυκύτατοι ήχοι γεμίζουν την ατμόσφαιρα και όπως οι ευωδιές του Μαΐου, οι ευωδιές δηλαδή της ανοιξιάτικης φύσης, δελεάζουν τους ανθρώπους και τους ξυπνούν εσώτερες ορμές και μια αναγεννημένη διάθεση για ζωή, έτσι κι αυτοί παρασύρουν τον ήρωα με τη μελωδία τους σε μια ακατανίκητη ανάγκη να εξαρθεί από τον εαυτό του και να έρθει σε πλήρη ένωση με τη φύση. Ο Κρητικός κυριαρχείται σε τέτοιο βαθμό από το άκουσμα του γλυκύτατου ήχου, ώστε ένιωθε πως ήθελε να χωριστεί από τη σάρκα του, να βγει από το ίδιο του το σώμα, για να μπορέσει κι αυτός, δίχως σωματική υπόσταση πια, να ακολουθήσει τη μαγευτική διαδρομή του ήχου σ’ όλη τη φύση.
«Μόλις είν’ έτσι δυνατός ο Έρωτας και ο Χάρος», ο ήρωας θέλοντας να δείξει τη δύναμη της έλξης που ασκούσε ο γλυκύτατος ήχος στην ψυχή του, τον συγκρίνει με δυο ακατάλυτες δυνάμεις του κόσμου, τον Έρωτα και το Χάρο, λέγοντας πως μόλις που έχουν την ίδια δύναμη μ’ αυτή του γλυκύτατου ήχου. Η σύγκριση αυτή δίνει με ιδιαίτερη έμφαση την κυριαρχία του ήχου στον Κρητικό και δικαιολογεί τη διάθεσή του να αποχωριστεί από το σώμα του. Για τον στίχο αυτό ο Ε. Καψωμένος σχολιάζει: «Η σύζευξη του Έρωτα με το Χάρο, στοιχείο της προσωκρατικής φιλοσοφίας (στον Ηράκλειτο Διόνυσος-Άδης είναι η διπλή όψη του ίδιου μυθικού συμβόλου), μας δίνει δύο γνωστές και ομοειδείς εκδηλώσεις του ίδιου καταλυτικού ενστίκτου, που ερεθίζει μέσα στην ψυχή του Κρητικού ο γλυκύτατος ήχος. Το ένστικτο του θανάτου είναι ακριβώς η αντίθετη ροπή προς το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και της επιβολής. Ωθεί το άτομο στην αυτοκαταστροφή. Αντίστοιχα, ο Έρωτας αντιπροσωπεύει τη μερική κατάργηση της ατομικότητας, εφόσον τείνει να μεταθέσει και να συγχωνεύσει το Εγώ με το ερώμενο αντι-κείμενο. Ανάλογη είναι η ψυχική κατάσταση του Κρητικού απέναντι στον ήχο ζητά να συγχωνευθεί μαζί του».
Σε ό,τι αφορά τους Ελεύθερους Πολιορκημένους, οι ήχοι που συνδέονται άμεσα με τη χαρά και την αγάπη, έρχονται ως ισχυρά καλέσματα της ευδαιμονικής ζωής να κλονίσουν τη θέληση των πολιορκημένων. Η απόφασή τους να προβούν στην ηρωική τους έξοδο κι έτσι να θυσιαστούν για χάρη της πατρίδας τους, δοκιμάζεται από την ομορφιά της φύσης, που μοιάζει ειδικά εκείνες τις στιγμές να έχει φτάσει σε πρωτόφαντα επίπεδα κάλλους. Η φύση προκαλεί τους πολιορκημένους να αναθεωρήσουν την απόφασή τους, θέλγοντας όλες τους τις αισθήσεις, την όραση με το άνθισμα και το στόλισμα όλης της πλάσης, την όσφρηση με τις ευωδιές από τα φαγητά των εχθρών, αλλά και την ακοή με τους χιλιάδες ήχους, που ακούγονται σαν χιλιάδες φωνές που μιλούν για την απροσμέτρητη χαρά που κρύβει η ζωή.


Read more: http://latistor.blogspot.com/2011/09/48-50.html#ixzz27Swi2b1V

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου