ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ Μ.Ε.

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΑΡΗΣ

ΝΤΑΝΟΠΟΥΛΟΥ – ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΟΛΓΑ

Αγαπητοί γονείς και μαθητές, καλωσορίσατε στη σελίδα του φροντιστηρίου μας. Στόχος μας η καλύτερη δυνατή επικοινωνία μαζί σας και η διαρκής ενημέρωση για όλα όσα αφορούν τη λειτουργία και τις παροχές του φροντιστηρίου μας

Στο Φροντιστήριό μας προετοιμάζουμε τους μελλοντικούς πρωταγωνιστές. Η απόλυτη εξειδίκευσή μας στο χώρο των φιλολογικών και οικονομικών μαθημάτων, καθώς και η πολυετής πείρα μας στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, θέτουν από νωρίς τις βάσεις της επιτυχίας και διευκολύνουν τη δουλειά του υποψηφίου.

Άλλωστε, οι επιτυχίες μιλάνε για εμάς: με εισακτέους στα τμήματα στρατιωτικών σχολών, όπως ΣΣΑΣ Νομικής, ΣΣΑΣ Οικονομικών, ΣΜΥ, στις παραγωγικές σχολές των Αξιωματικών και Αστυφυλάκων ΕΛ.ΑΣ, Πυροσβεστικής, αλλά και στα υψηλής ζήτησης Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας όπως η Νομική, Φιλολογία, Παιδαγωγικά Τμήματα, Αγγλική Φιλολογία, Ψυχολογία και Οικονομικά Τμήματα, αποδεικνύουμε τη σκληρή μας δουλειά.

Το Φροντιστήριό μας άλλωστε είναι και πιστοποιημένο συνεργαζόμενο κέντρο της UNICERT (σύγχρονου Φορέα Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού, πιστοποιημένου από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και διαπιστευμένου από τον Ε.ΣΥ.Δ, τα πιστοποιητικά του οποίου αποτελούν απαραίτητο εφόδιο για προσλήψεις στο ελληνικό δημόσιο και διαγωνισμούς Α.Σ.Ε.Π.), αποκλειστικού αντιπροσώπου του Πανεπιστημίου FREDERICK της Κύπρου ( με έδρα τη Λευκωσία, ενώ σχολές και τμήματα λειτουργούν και στη Λεμεσό), το οποίο προσφέρει στον ελλαδικό χώρο προγράμματα σε πτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο (δια ζώσης – εξ αποστάσεως) ομοταγή με τα ελληνικά ΑΕΙ, αναγνωρισμένα από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ( Διεπιστημονικός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης), με έξι (6) σχολές που καλύπτουν σχεδόν όλο το φάσμα της εκπαίδευσης. Επίσημες γλώσσες του Πανεπιστημίου είναι η Ελληνική και η Αγγλική) για την προώθηση των προγραμμάτων σπουδών του σε πτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο (δια ζώσης και εξ αποστάσεως).

Κατανοώντας ταυτόχρονα την οικονομική συγκυρία, το φροντιστήριο μας στέκεται δίπλα στην ελληνική οικογένεια με αίσθημα ευθύνης, αναπροσαρμόζοντας τα δίδακτρα του στο πνεύμα της κρίσης και υιοθετώντας προνομιακή τιμολογιακή πολιτική για ειδικές ομάδες μαθητών (όπως έκπτωση διδάκτρων για ανέργους, πολύτεκνους, αδέλφια, μαθητές εκτός Βόλου, εγγραφή δύο μαθητών…) και επιβραβεύοντας την αριστεία (έκπτωση σε αριστούχους).

Ως μέλος του Συλλόγου Φροντιστών Μαγνησίας και της ΟΕΦΕ (Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος) συμμετέχουμε κάθε χρόνο στα Πανελλαδικά Διαγωνίσματα Προσομοίωσης για όλες τις τάξεις του Λυκείου. Παράλληλα, μέσω ειδικών διαγνωστικών τεστ εντάσσουμε το μαθητή – τρια σε τμήμα ανάλογα με τις δυνατότητές του. Παρέχουμε οργανωμένο υλικό μέσω προσωπικών σημειώσεων αλλά και εκδόσεων Schooltime. gr ως επιστημονικοί συνεργάτες του site.

ü Ομοιογενή τμήματα

ü Δωρεάν έκτακτες ώρες διδασκαλίας

ü Σύγχρονα εποπτικά μέσα

ü Εβδομαδιαία προγραμματισμένα υποχρεωτικά διαγωνίσματα

ü Συνεχής ενημέρωση γονέων για τις πραγματικές επιδόσεις των παιδιών

Βόλος, Τοπάλη 15 (με Δημητριάδος)

Τηλ. Επικοινωνίας: 2421-0-23227 / 6976796234

Υπεύθυνοι σπουδών: Ιωαννίδης Άρης, Φιλόλογος,

Ντανοπούλου – Ιωαννίδου Όλγα

olgantanopoulou@yahoo.gr.

(Facebook, Iωαννίδης Άρης)

ΑΡΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Τεχνικές απομνημόνευσης

Απο τον Ντάβαρη Αθανάσιο, υπεύθυνο στο Εργαστήρι Έξυπνης Μάθησης

Είναι αρκετοί οι υποψήφιοι τεχνολογικής κατεύθυνσης που αντιμετωπίζουν με φόβο το συγκεκριμένο μάθημα, κυρίως για τους εξής λόγους:
·         Είναι θεωρητικής μορφής και περιλαμβάνει έννοιες , ορισμένες από τις οποίες  είναι δυσνόητες και ανεπαρκώς αναλυμένες από τους συγγραφείς.
·         Οι περισσότεροι από τους  μαθητές τεχνολογικής κατεύθυνσης, είναι εξοικειωμένοι με μαθήματα από τις θετικές επιστήμες (μαθηματικά, φυσική, χημεία) και λιγότερο με μαθήματα που έχουν θεωρητική χροιά.
Στο Εργαστήρι Έξυπνης Μάθησης παρέχουμε λύσεις για όσους μαθητές τεχνολογικής κατεύθυνσης έχουν επιλέξει το συγκεκριμένο μάθημα, προκειμένου να τους δώσουμε συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με άλλους συνυποψήφιους .  Οι λύσεις αφορούν τους 3 κρίσιμους τομείς για την επιτυχία στις Πανελλαδικές εξετάσεις:
  •      Κατανόηση κειμένου
  •         Απομνημόνευση γνώσεων
  •         Ανάκληση των γνώσεων από τη μνήμη,  την ώρα της γραπτής εξέτασης. 


Οι 3 τομείς είναι αλληλοεξαρτώμενοι και υπάρχει μια αλυσιδωτή πορεία που ξεκινά από τον 1ο τομέα, περνά από το 2ο και καταλήγει στον 3ο. Χωρίς κατανόηση του κειμένου, η απομνημόνευση καθίσταται πολύ δύσκολη , και χωρίς την απομνημόνευση,  η προσπάθεια ανάκλησης των πληροφοριών την ώρα της εξέτασης, γίνεται εξίσου δύσκολη. Πώς άλλωστε να ανακαλέσεις από τη μνήμη σου κάτι που δεν το έχεις αποθηκεύσει σωστά σε αυτήν;

Συμβουλεύουμε λοιπόν τους υποψήφιους φοιτητές, να ακολουθήσουν την αλυσιδωτή αυτή πορεία και να μην ξεκινούν να αποστηθίζουν το κείμενο χωρίς να το έχουν κατανοήσει. Κάνουν διπλό και τριπλό κόπο! Μία από τις στρατηγικές που βοηθά πολλούς μαθητές στην κατανόηση , είναι στρατηγική της παραγωγής ερωτήσεων προς τον εαυτό τους. Ο μαθητής ουσιαστικά κατασκευάζει διάφορες ερωτήσεις γύρω από αυτό που μελετά (ιδίως για ότι τον δυσκολεύει) και στη συνέχεια προσπαθεί να απαντήσει μόνος του στις ερωτήσεις που δημιούργησε.

Μια ακόμα  στρατηγική που συμβάλλει στην καλύτερη επεξεργασία των δεδομένων του κειμένου και στις  απαντήσεις στις κατασκευασμένες από το μαθητή ερωτήσεις, είναι η χρήση νοητικών εικόνων. Ο μαθητής μελετά προσεκτικά το κείμενο και φτιάχνει με το νού του πιθανές εικόνες που σχετίζονται με όσα μελετά. Για παράδειγμα, καθώς μελετά για τις 3 ενέργειες της  παραγωγικής λειτουργίας των επιχειρήσεων (επεξεργασία υλικών, χρήση και συντήρηση μηχανημάτων, έλεγχος ποιότητας προϊόντος) , μπορεί κάλλιστα να φέρει στο νου του την εικόνα από  ένα εργοστάσιο αναψυκτικών, και να θεωρήσει πολύ φυσικό να υπάρχουν αυτές οι 3 ενέργειες στα πλαίσια της παραγωγικής λειτουργίας ενός εργοστασίου.

Με καινοτόμες στρατηγικές σαν τις προαναφερθείσες, και πολλές άλλες τις οποίες γνωρίζουμε και παρέχουμε στο Φιλολογικό και Οικονομικό Φροντιστήριο Ιωαννίδης Άρης /Ντανοπούλου – Ιωαννίδου Όλγα , σε αποκλειστική συνεργασία με το  Εργαστήρι Έξυπνης Μάθησης, ο μαθητής καταφέρνει να κατανοήσει, να απομνημονεύσει, και να ανακαλέσει πληροφορίες  και φυσικά, να γράψει  πάρα πολύ καλά ή άριστα στις Πανελλήνιες εξετάσεις στο μάθημα Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Υπηρεσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου